Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TVP Sport Online (Transmisje)
@Max1000 , @sky02

Dla Polsat Go Live wymyśliłem coś takiego

Bierze mecz nr 1 i kładzie go na wirtualny kanał PolsatGOLive1.pl.
Widzi mecz nr 2 (o tej samej godzinie), patrzy, że "jedynka" jest zajęta, więc tworzy PolsatGOLive2.pl i tam go kładzie.
Kiedy parę godzin później jakiś inny mecz startuje np. o 18:00, skrypt widzi, że PolsatGOLive1.pl już zakończył swoją transmisję z 15:20 i znowu kładzie nową transmisję na "jedynkę", oszczędzając ilość wirtualnych kanałów na liście w Twoim odtwarzaczu.
To działa w 100% dynamicznie. Skrypt sam wie, ile kanałów wygenerować, żeby pomieścić dzisiejszy i jutrzejszy sportowy "korek"!

Chyba że macie jakieś inne pomysły jak to ogarnąć.

Podziękowali: sky02

Załączone pliki
PolsatBoxGoLive.xml
Rodzaj pliku: .xml
Ilośc pobrań: 7
Rozmiar: 20.29 KB
Odpowiedz
REKLAMA:

@azman jak to pojdzie w epg to już @sky02 sie musi wypowiedzieć , ale ten sposob który wykonałeś tak własnie plusx przydziela transmisje na tych kanałach Polsat Go jak i Dazn Event oraz TVP Sport Extra oraz Eurosport Extra i Emocje Tv
Odpowiedz
O proszę jak się wstrzeliłem z tym nowym sposobem na EPG dla eventowych kanałów.
Zobaczymy jak to się sprawdzi i dopiero wtedy wezmę się za kombinacje z resztą.

Przy okazji poprawione:
Eurosport 3 i 4
Wszystkie MusicBoxy
Dodane kanały Vintage Music
Dodane kolejne kanały SkyShowtime - łącznie jest ich już 19
Darmowe kanały od Sweet - są wszystkie
Jakieś inne drobnostki których już nie pamiętam
1
1
Odpowiedz
@azman dla mnie boomba !!!
To jednak chyba się nie spina. Puściłem w świat i właśnie przeglądam, a zresztą sami oceńcie.
Odpowiedz
Też to zauważyłem że jednak nie poszło to tak jak bym chciał.
Trzeba wrócić do sprawdzonej wersji z jednym ID kanału i w informacjach o wydarzeniu dodawać że trwają też inne o tej samej godzinie
Odpowiedz
(04-04-2026, 07:18 PM)azman napisał(a): Też to zauważyłem że jednak nie poszło to tak jak bym chciał.
Trzeba wrócić do sprawdzonej wersji z jednym ID kanału i w informacjach o wydarzeniu dodawać że trwają też inne o tej samej godzinie
To jest świetny pomysł. Tylko brak informacji zwrotnej od nadawcy, gdzie i jak upycha. @Max1000  dowiec się jakim kluczem są ustalane transmisje na dany kanał. Teraz to jest czytanie z czarodziejskiej kuli.
Odpowiedz
REKLAMA:

Dla Polsat Go trzeba zrobić to samo co ma DAZN i Eurosport Extra i TVP Sport i Emocje czyli rozpiska na dany dzięn , jesli dane transmisje są o tej samej godzinie to jedna jest jako główna reszta w opisie , nie zrobi się pod dany kanał bo to skrypt przydziela transmisje i tego nie wiadomo jak są dwie o jednej godzinie gdzie skrypt przydzieli daną , więc tylko pozostaje Plan transmisji na dany dzięń mamy na DAZN i Eurosport wiec i niech będzie na Polsat Go
Odpowiedz
Poprawione, teraz jest tak jak dla innych eventowych kanałów.

[Obrazek: FnxxvPpl.jpeg]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eleven Online - wróć Smile
Jakiś przebłysk miałem po spożyciu dużej ilości majonezu. Omega3 robi robotę.

[Obrazek: xxIu6W7l.png]
1
Odpowiedz
@azman swietna robota jak zwykle tylko szkoda że już Eleven Online nie mamy ...Jesteś wielki za pomysly ktore potem w cuda zamieniasz
Odpowiedz
Xiaomi TV+
Pierwsze 6 kanałów po polsku zapożyczone od Rakuten już są. Jest jakieś przesunięcie w tym co nadają o około 1-2 h.
Więc na pokład APK i kilka dni inżynierii wstecznej i znalezione jak budują tokeny i securekey.
Pytanie o epg dla każdego kanału to nowe klucze w zapytaniu bo inaczej reject.
Niezły to był trening bo zabezpieczeń mnóstwo mają, szybciej mi poszło z Kanałami SkyShowtime Smile
Mogę generować listy i EPG dla wszystkich regionów.

A więc co mamy
Lista kanałów dla regionu PL - zrobione
EPG - też zrobione

Chyba jako jedyny to rozgryzłem i mam EPG bezpośrednio od Xiaomi a nie Wurl czy SoFast.
Na GitHub nic nie było a sporo szukałem.

XiaomiTV.xml
Rodzaj pliku: .xml
Ilośc pobrań: 2
Rozmiar: 451.57 KB

@Max1000 EPG mam już dla kanałów Sweet, Megogo, Rakuten, Xiaomi, SkyShowtime a zaraz również dla LG Channels Polska.
Czekam aż coś się pojawi w liście kanałów PX Smile

--------------
Hmm to co dalej może LG Channels Polska i BBC Fast dla PL. Obie platformy zapowiedziały start w PL tego roku.
LG prawie mam sporo mnie blokuje VPN
BBC raczej wpadnie do Rakuten czy Sweet albo innego agregatora, samo nie wystartuje. Będzie w LG albo Rakuten nie stawiam na UA

@Max1000 , @sky02 kiedyś zapewne podawaliście mi namiar na siebie na PM
Chętnie odzyskam po utracie laptopa (spłonął w nocy za dużo na barki wziął (snifing wurl amagi, sofast,)

Podziękowali: sky02
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości