Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strasznie zacinające się kodi
Exclamation 
Witam serdecznie , 
Posiadam Telewizor od Sony , podajże KD XD 55 coś tam , telewizor posiada system Androida , najnowszy z możliwych systemów , kodi posiadam wersję 17.4 czyli aktualna . 
Problem jest taki że nie mogę normalnie w spokoju oglądac jakiej kolwiek telewizji gdyż co 5/7 MAX 10 minut wywala wtyczkę  lub kodi ale najczęściej wtyczkę . zacina się na amen.. WKURWIA TO NIE MOŻLIWIE  samo kodi działa tragicznie , naprawdę jest to frustrujące jak kodi się zacina lub wywala co chwilę wtyczkę . Nie ma sensu co 5 mix włączać na nowo kodi . Dodam że to nie jest wina internetu bo internet jest konkretny , jest co prawda na wifi ale jak by była to wina internetu to na macbooku wizja by również posiadała problemy .
Pozdrawiam serdecznie i liczę że znajdzie się ktoś kto będzie potrafił w jakiś sensowny sposób pomóc .
Odpowiedz
REKLAMA:

(07-10-2017, 09:13 PM)emcet napisał(a): Witam serdecznie , 
Posiadam Telewizor od Sony , podajże KD XD 55 coś tam , telewizor posiada system Androida , najnowszy z możliwych systemów , kodi posiadam wersję 17.4 czyli aktualna . 
Problem jest taki że nie mogę normalnie w spokoju oglądac jakiej kolwiek telewizji gdyż co 5/7 MAX 10 minut wywala wtyczkę  lub kodi ale najczęściej wtyczkę . zacina się na amen.. WKURWIA TO NIE MOŻLIWIE  samo kodi działa tragicznie , naprawdę jest to frustrujące jak kodi się zacina lub wywala co chwilę wtyczkę . Nie ma sensu co 5 mix włączać na nowo kodi . Dodam że to nie jest wina internetu bo internet jest konkretny , jest co prawda na wifi ale jak by była to wina internetu to na macbooku wizja by również posiadała problemy .
Pozdrawiam serdecznie i liczę że znajdzie się ktoś kto będzie potrafił w jakiś sensowny sposób pomóc .

Witam też  posiadam  ten tv i również  miałem ten problem niestety ale podobno jest to wina karty wifi jednym z wyjść  jest podłączenie kablem Ethernet  ale testowalem i zdarzają sie też zrywania polaczenia, osobiście rozwiązałem to kupujac dodatkowy androidbox zewnetrzny i działa wszystko ok nawet po wifi
Odpowiedz
Proponuję zrobić całkowity restart kodi przy pomocy wtyczki "Fresh Start" którą znajdziesz w repozytorium kodi. Wtyczka usunie wszystkie ustawienia, profile,wtyczki i skórki. Należy mieć na uwadze że przy restartowaniu kodi powinniśmy używać domyślnej skórki. Uruchom ponownie kodi i zobacz czy płynność poruszania się po kodi została przywrócona. Zwróć też uwagę na zasoby pamięci i CPU można sprawdzić w kodi w zakładce "O systemie".
Odpowiedz
CPU i pozostałe parametry w normie , dzisiaj na przykład wszystkie kanały wtyczka wizja obsługiwała ale z TVN występował taki problem że wywalało jakiś błąd w dzienniku , patrzałem do dziennika to nic nie było , problem był tylko z TVN , gdzie na laptopie takiego problemu nie było , dziwna sprawa :/ spróbuję jeszcze "Fresh start" ale wszystko zaczęło szwankować od aktualizacji kodi do 17.4
Odpowiedz
A sprawdź jak się zachowuje aplikacja SPMC. Wielu twierdzi, że działa lepiej na telewizorach.
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!

[Obrazek: a015.gif]

Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
SPMC to jest aplikacja o takim samym działaniu jak kodi ? i te wtyczki które są na kodi działają również na SPMC ?
Odpowiedz
REKLAMA:

@emcet SPMC to jest aplikacja jednego z autorów Kodi. SPMC jest zoptymalizowaną bardiej wersją Kodi dla android. Wszystkie dodatki powinny działać. Wink

Odpowiedz
Zainstalowałem SPMC i wtyczkę wizję i nadal jest ten sam problem , po paru minutach wywala z wtyczki i jest ekran główny SpMC , ciekaw jestem gdzie leży problem :/

na Kodi to samo , włączam wizja.tv następnie np. TVN pare minut oglądania , zacina się i wywala o listy kanałów , przez laptopa nie ma tego problemu na stronie wizji , tylko na Telewizorze ;/ speed test zrobiony na kodi daje rezultat PING : 20
DOWNLOAD : 90.33 Mb/s UPLOAD : 17.34 Mb/s , więc to raczej nie jest wina internetu .
Mój model telewizora to SONY KD-55XD7005 a wersja androida 7.0 , może ktoś miał podobną sytuację ?
Odpowiedz
@emcet obawiam się, że po prostu ten telewizor ma kiepskie bebechy do Android TV. Kup sobie boxa bo to szkoda nerwów. Jeśli Kodi i SPMC się tak samo zachowują to wina leży w TV/Androidzie.

Odpowiedz
@mjw tylko najlepsze jest to że czasem chodzi dobrze są dni gdzie naprawdę rewelacyjnie chodzi :/ ale skoro to pomoze to macie może jakiś chromecast lub androidbox godny polecenia ? chodzi mi o to by przez wifi dobrze obsługiwał bo nie mam możliwości poprowadzenia kabla przez cały korytarz i tp. :/
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości