Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 4.57
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CoreELEC - Instalacja, konfiguracja, pierwsze kroki
1. Coreelec jest zoptymalizowane pod amlogic. Część developerów z libreelec przeszła do coreelec gdy okazało się że w libre będzie tylko podstawowe wsparcie.

2. Tak.
3. S905x jest lepszy. Wersja 905w jest okrojona. 1g spokojnie starczy, ale wiadomo że przy 2 będzie lepiej.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
REKLAMA:

Witam, który plik ściągnąć do minix neo x5 mini,
Żaden - tam jest rockchip RK3066 - nie pójdzie na tym core/libreelec
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
(04-01-2019, 04:49 AM)Tomek napisał(a): 3. S905x jest lepszy. Wersja 905w jest okrojona. 1g spokojnie starczy, ale wiadomo że przy 2 będzie lepiej.

Mocno okrojona jest wersja W od X ? Chodzi mi o wydajność samego kodi oraz domyślnego menu z aplikacjami jak netflix,hbo go etc.
Nie mam teraz dokładnego testu - ale to uboższa wersja - naprawdę bym się nie upierał przy niej. Szkoda kasy i tak kupisz potem s905x Wink
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - taką grafę znalazłem... ale tego było ciut więcej...
Cześć
Jest jakaś możliwość odpalenia NordVPN na CoreElec?

(21-12-2018, 12:10 PM)DenDy napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

beelink w95 nie obsługuje CoreElec z pendrive. Z karty pamięci poszło. Dzięki
REKLAMA:

@samael667 Jest wtyczka openvpn manager który obsługuje nordvpn.
Jest szansa żeby to odpalić na ferdku fbox ATV?

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
(08-01-2019, 08:41 AM)zm1c4l napisał(a): @samael667 Jest wtyczka openvpn manager który obsługuje nordvpn.

Obsługuje ale o ile pamiętam nie ma zdefiniowanego profilu, trzeba samemu konfigurować "user defined"...
(30-12-2018, 07:51 PM)JonnyCage napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Cytat:Resolution: It is very important that if you plan to watch HDR content that you do not select a 4K resolution here as tempting as it may be [Obrazek: yum.png?v=6], the reason for this is that it will break the HDR auto switching code [Obrazek: cry.png?v=6]. The automatic colour space/depth function requires a change in resolution on Amlogic devices to become active and if you select 4K content whilst your GUI is already running at 4K then this will not happen.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości