Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
X96 S905W 2/16Gb
(03-03-2023, 06:33 PM)Tomek napisał(a): Interfejs powinien być w HD - 1920x1080 - jeśli nie jest, to spróbuj przełączyć w opcjach kodi zmienić (Kodi - ustawienia - system - wyświetlacz( Jeśli się nie da to twój sprzęt - telewizor/kabel hdmi nie zgłasza prawidłowo do coreelec rozdzielczości. Bardzo możliwe że ten procek też nie obsługuje za wiele - nawet jak chińskie realia to dość mocno budżetowa jednostka. Nawet bardzo budżetowa... wiele od niego bym się nie spodziewał.
Wp - kodi dostaje to co wp wysyła - więcej nie wyciśnie.

Będę próbować wersii 19.5 zobaczymy,ale to już jutro.Ale na Colelec 9.2 było ok 1920x1080 Miłej nocki i wekendu
Odpowiedz
REKLAMA:

Najwyraźniej nowsze jądra nie obsługują już tak starego procesora lub mają jakieś ograniczenia. Bawienie się w wersję 19.5 jest bez sensu bo to już martwa gałąź.

Poza tym... Skąd ty bierzesz te wynalazki. Wpierw rockchip teraz dziwactwo w postaci s905w...
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(03-03-2023, 07:40 PM)Tomek napisał(a): Najwyraźniej nowsze jądra nie obsługują już tak starego procesora lub mają jakieś ograniczenia. Bawienie się w wersję 19.5 jest bez sensu bo to już martwa gałąź.

Uruchomiłem Libreelec na tym boxe i jest 1920x1080 ,to znaczy ,że to nie wina kabla ,telewizora już zaczynam się gubić
Odpowiedz
No to wina jądra które jest używane w coreelec lub samego dtb. I nie masz się co gubić, bo na samym początku o tym pisałem - pewnie nowsze/inne jądro obecne w Coreelec nie obsługuje do końca tego procka/tego urządzenia. To dość budżetowy, mało popularny procesor, w zupełnie nie popularnym boxie,o słabej wydajności - musiałbyś pisać na forum coreelec. Ale wątpię czy to coś da - bo to dość mało popularny sprzęt. Tak to jest jak się kupuje jakieś mało znane chińskie wynalazki oczekując cudów z reklamy.

Co do rozdzielczości - spróbuj tego:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Możliwe że nie wykrywa prawidłowo podczas uruchamiania.
Czyli wyłącz wszystkie urządzenia podłączone pod tv. Wyłącz TV, włącz TV (+amp jeśli masz), przełącz na źródło boxa, włącz boxa.
Jeśli to zadziała - możesz utworzyć własny disp_cap
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(04-03-2023, 04:26 AM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Możliwe że nie wykrywa prawidłowo podczas uruchamiania.
Czyli wyłącz wszystkie urządzenia podłączone pod tv. Wyłącz TV, włącz TV (+amp jeśli masz), przełącz na źródło boxa, włącz boxa.
Jeśli to zadziała - możesz utworzyć własny disp_cap
witam ponownie.Niestety to nie działa ,mam 640x480,800x600,1024x768.Jak uruchamiam Coreelec to na górze ekranu są paski kolorowe,tak jakby nie przełączał rozdzielczości
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości