Liczba postów: 5
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 17.6
Urządzenie: MXQ Pro under LibreELEC
Dzień dobry wszystkim,
Bardzo lubię Kodi i chętnie go używam, zainstalowałem również wielu znajomym. Używam przede wszystkim do oglądania kontentu z TVN czy innych źródeł. Jeżeli chodzi o polskie źródła to chciałbym korzystać z nich w legalny sposób - np. na vod.pl, showmax czy netflix. Czy jest jakaś wtyczka, która by to umożliwiała?
Np. chciałbym obejrzeć konkretny film na vod.pl - on kosztuje 10 zł, ja chętnie zapłacę - ale wygodniej mi to byłoby zrobić poprzez Kodi. To nie problem zrobić to przez odpowiedni browser, ale jednak nie jest to aż tak wygodne.
Możecie coś podpowiedzieć?
Pzdr,
Muchor
Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
W Polsce korzystanie z treści udostępnionych w sieci jest dozwolone. Nie jest dozwolone udostępnianie. Czyli w praktyce każda wtyczka która nie opiera się na p2p jest w PL legalna.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
Wersja Kodi: 17.3
Urządzenie: Belink mxII
z tego co wiem z kodi 18.0 jest już legalna wtyczka do netflixa w miare poprawnie działająca
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 17.6
Urządzenie: MXQ Pro under LibreELEC
Dzięki, zatem pozostaje mi poczekać do Kodi 18, domyślam się, że to przez DRM.
Jedno Kodi mam na starym nettopie, czyli X86_64 i tutaj raczej problemów się nie spodziewam. Drugie Kodi mam na MXQ Pro pod Libreelec, i tutaj zapewne trzeba będzie chwilę jeszcze poczekać. Znajomi używają też pod Androidem - tutaj dostępność Kodi 18 też zapewne nie będzie problemem.
Ale przynajmniej jest jasne, co napisaliście - serdecznie dziękuję.
Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...