Jestem mega zadowolony z A8 Sony ale tylko wtedy kiedy odpalam KODI, video o dużym bitrate najlepiej z HDR i oczywiście zagram sobie w Deam's Souls. , Telewizja ? Bez rewelacji, tutaj myślę, że lepiej to wygląda na matrycy lcd.
matrycje Oled nie palą tak jasno jak lcd, więc jeśli jeszzcze bardziej by mi ściemnij to bym się wkurzył. Z drugiej strony może większa by byłą głębia, ostrość, szczegółowość obrazu dzięki temu.
Kalibrowałem samemu, boje się podejść do profesjonalnej kalibracji. Zrobią co trzeba a potem nastanie jeszcze większa ciemność a gość mi powie "panie ale to tak powinno wyglądać Z drugiej strony ludzie piszą, że warto. Powiem tak, kit z telewizją, jeśli zdeycodwałbym się to kalibracja pod KODI / PS5 .
Jeżeli posiadasz wiedze tajemną na temat innego, świetnego dostawcy telewizji, który to zaoferuje wręcz bajkową jakość - Bardzo proszę, podziel się swą wiedzą
Technologia LCD była raczej od początku nastawiona na rozdzielczość FHD. Rynek technologii OLED zmienił te kwesti - celują w 4K+HDR, dlatego też każdy ci powie, że jeśli inwestujesz w dobrego Oleda, nie przestrasz się telewizji. Oglądam przez NC+ po kalibracji jest znośnie ale szału nie ma - czekam na DVB-T2 4K.
Jeśli chodzi o standard DVB-T2 Ciekawe kiedy faktycznie standardem stanie się sygnał 4K w telewizji. Na tą chwilę jest tak : inwestujesz w porządny telewizory w standardzie OLED odpalasz NC+ i nagle czar pryska.