Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(19-01-2025, 12:14 PM)dobosz23 napisał(a): ...wyskakuje: "can't show items or content ...

...nakładka PTW - CMKodi 21 v0.0.8...

Jak sam napisałeś: masz zainstalowanego jakiegoś builda z PTW (CMKodi 21 v0.0.8) - przede wszystkim więc poszukaj rozwiązania u autora builda.
Z całym szacunkiem, ale @tele nie rozwiąże nagle wszystkich problemów całego polskiego świata Kodi Wink
...dajcie człowiekowi trochę pożyć.
3
Odpowiedz
REKLAMA:

(19-01-2025, 11:12 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

@Bakun83
Podaj konkretny tytuł - sprawdzę, czy coś da się zrobić z tymi napisami
Np: Heretyk

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
@tele
Wtyczkę Grupa Mirai zajdziesz w repozytorium MBEBE
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
W sumie to racja - w większości korzystamy tylko z FanFilm i się zastanawiam czy jest sens instalować całą nakładkę do tego. Jaką skórę w ogóle polecacie?
Odpowiedz
@dobosz23  Są 2 świetne skórki tj. Arctic Zephyr 2 - Resurrection  (AZ2:R) i Titan Mod.  Szersze info o nich masz w dziale Skórki:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Poczytaj oraz potestuj i wybierz, która Ci lepiej przypasuje...

Pozdrawiam
Odpowiedz
Dzięki - spróbuje czyste Kodi, skórka i FanFilm i zobaczę co z tego wyjdzie na Androidzie, bo prościej niż skompilować nową wersje na Linuxa z gita. A w ogóle to wielkie podziękowania dla wszystkich a szczególnie @tele za waszą robotę. Kiedyś sam coś tworzyłem na starych odtwarzaczach sieciowych, ale tam był HTML, a tu na Pythonie to już czarna magia....

1
Odpowiedz
REKLAMA:

Wraz ze standardową skórką Estuary można mieć zainstalowane inne skórki w Kodi, zawsze można w  ustawieniach interfejsu dokonać zmiany skórki. Dla FanFilm jedne z najlepszych to Arctic Zephyr 2 - Resurrection (AZ2:R) oraz Titan MOD.

Pozdrawiam
Odpowiedz
FanFilm i AZ2: R zainstalowane i działają perfekcyjnie na Androidzie - przede wszystkim szybko, co w porównaniu do nakładki widać od razu.
Dobrej nocy i dzięki za dobre rady.

2
Odpowiedz
W kategorii nagrody we wszystkich podkatalogach (np. Oscary) wyświetla się maksymalnie 25 pozycji (jedna strona) bez możliwości wczytania kolejnej strony.

Dodatkowo mam pytanie czy można (w jednym miejscu) dla całego dodatku FF zmienić opcje widoku we wszystkich katalogach (tam gdzie są wyświetlane filmy) np. na plakat lub kolejka, a w folderach głównych na kafelki, czy trzeba przejść przez wszystkie katalogi i podkatalogi?
A jako ciekawostka w serialach/sieci po zmianie widoku np w HBO na kolejka, zmiana jest zapamiętana także dla kolejnych stron tj. następne 20 wczytuję się także w widoku kolejka (dla nowe seriale też), a w katalogu filmy np gatunki/akcja lub przygodowy już nie tj. po wczytaniu następnych znowu mamy domyślny widok "lista" i trzeba zmieniać. W pierwszej chwili myślałem że obejmuje to wszystkie filmy ale np kategorie wiekowe pr-13 po zmianie na pierwszej stronie kolejne wczytuje z nowym widokiem, czyli mamy tu jakąś losowość. Wiem że są różne skórki, ale wolał bym uniknąć ich instalacji.

I jeszcze jedno, czy jest możliwość wyświetlania dłuższej listy filmów (tytułów) np 50.

#s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; }
Odpowiedz
(20-01-2025, 01:51 PM)artmiecz napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
gdzie kolejne pozycje doczytywane są dynamicznie poprzez JavaScript, czego standardowa obsługa Pythona nie obsługuje. Nie udało mi się znaleźć parametru paginacji, ewentualnie gdzieś natrafiłem chyba na ilość na raz, ale nie pamiętam, czemu z tego zrezygnowałem.

Cytat:Dodatkowo mam pytanie czy można (w jednym miejscu) dla całego dodatku FF zmienić opcje widoku we wszystkich katalogach (tam gdzie są wyświetlane filmy) np. na plakat lub kolejka, a w folderach głównych na kafelki, czy trzeba przejść przez wszystkie katalogi i podkatalogi?
A jako ciekawostka w serialach/sieci po zmianie widoku np w HBO na kolejka, zmiana jest zapamiętana także dla kolejnych stron tj. następne 20 wczytuję się także w widoku kolejka (dla nowe seriale też), a w katalogu filmy np gatunki/akcja lub przygodowy już nie tj. po wczytaniu następnych znowu mamy domyślny widok "lista" i trzeba zmieniać. W pierwszej chwili myślałem że obejmuje to wszystkie filmy ale np kategorie wiekowe pr-13 po zmianie na pierwszej stronie kolejne wczytuje z nowym widokiem, czyli mamy tu jakąś losowość. Wiem że są różne skórki, ale wolał bym uniknąć ich instalacji.
A patrzyłeś w "Narzędzia" --> "Style wyświetlania" ? Ewentualnie mogę dodać jeszcze 1 typ, np. "Katalogi"

Cytat:I jeszcze jedno, czy jest możliwość wyświetlania dłuższej listy filmów (tytułów) np 50.
TMDB zwraca domyślnie po 20 wyników i stąd to ogranicznie.

(19-01-2025, 08:27 AM)Bakun83 napisał(a): Mam za to inny problem jeśli mam film z napisami wyszukany z obejrzyjto nie pokazuje mi napisów.  Próbowałem w menu odtwarzacza włączyć napisy ale się nie daje

Ciekawa sprawa z tego typu napisami - jest światełko w tunelu.
Na razie udało mi się uzyskać angielskie napisy - polskie coś nie chcą działać.
Powinno działać w kolejnej wersji.

Podziękowali: arkady1964, Bakun83, darekb065
1
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: martairafal, 4 gości