Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(18-01-2025, 07:37 PM)tele napisał(a): @Mleko223
Ok, to chodź przynajmniej ktoś jest jeszcze zainteresowany Smile

W wolnej chwili zobaczę tę wtyczkę z repo mbebe.

Na teraz przetestuj wersję, w której, m.in.:

poprawiłem działanie dla Shindena (logowanie jest opcjonalnie, w sumie, to nie wiem, czy w ogóle coś to da, bo do wyszukiwania i oglądania źródeł nie potrzeba, a więcej w FanFilm się nie uzyska, więc może w ogóle wywalę to z kodu).
Dodatkowo, dodałem możliwość wyszukiwania filmów, także dla Animezone, bo do tej pory FF szukał tylko seriali.
[Obrazek: QAmaQKOl.jpeg]

Co do seriali, to te omawiane:
[Obrazek: Ek1bvL2l.jpeg]

[Obrazek: AeRcIqDl.jpeg]

Oczywiście zdaje sobie sprawę, że trafią się takie tytuły, których dalej wtyczka nie będzie chciała wyszukiwać - ale to już proszę o podawanie konkretów - zobaczymy, czy da się coś zrobić.

Kontynuując opis zmian w tej wersji:

Poprawiłem też scraper filmana, obejrzyj.to i filmyonline na wyszukiwanie tytułów, które mają w swoich nazwach nietypowe znaki jak średniki, myślniki, półpauzy, ukośniki. Pewnie znajdą się takie, których mimo to nie wyszuka, ale i tak jest lepiej.

Uaktualniłem jeszcze teksty dzięki uprzejmości użytkownika @Toov , który zwrócił uwagę na niektóre literówki oraz lepsze i konkretniejsze opisy w pewnych miejscach.

Oczywiście zostały też poprawione błędy, które użytkownicy zgłosili od poprzedniej aktualizacji.

I na koniec dodam, że teraz domyślnie widok listy źródeł nie wyświetla pionowych separatorów - moim zdaniem, i niektórych innych, nadaje to jakby trochę "lekkości" czyli taki mały facelifting - oczywiście można przywrócić stary wygląd - odpowiednia opcja jest w Ustawieniach.

Przypominam ewentualnie, że jakby coś przestało działać, a działało, to proszę wrócić do poprzedniej wersji.

Pozdrawiam
Witaj
Co może być przyczyną, że nie otrzymuje żadnych wyników dla "Dragon Ball daima" ? Zainstalowałem najnowszą aktualizację wtyczki i nic nie wyszukuje, ani na Shinden, ani na Animezone. 
Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

(19-01-2025, 08:10 AM)SpongeBob napisał(a): Witaj
Co może być przyczyną, że nie otrzymuje żadnych wyników dla "Dragon Ball daima" ? Zainstalowałem najnowszą aktualizację wtyczki i nic nie wyszukuje, ani na Shinden, ani na Animezone. 
Pozdrawiam

U mnie działa wyszukiwanie wiec problem jest u Ciebie.

Mam za to inny problem jeśli mam film z napisami wyszukany z obejrzyjto nie pokazuje mi napisów.  Próbowałem w menu odtwarzacza włączyć napisy ale się nie daje

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
@Bakun83  Odpowiem Ci, ponieważ wiem o co chodzi, gdyż podobna sprawa ma się w przeglądarkach internetowych dedykowanych dla Android TV.

Przeglądarki internetowe, jak działa ten mechanizm: 
Sprawa wygląda tak, że te napisy są generowane przez AI. Jeżeli film idzie z linku napisów nie będzie i tyle... 
Można te filmy obejrzeć z napisami w przeglądarce BrowseHere (nie korzystając z linków, bezpośrednio) lub BROWSER oraz Zeus TV Browser (też nie korzystając z linków), ale jest to męczące, ponieważ co chwila trzeba anulować przekierowania na strony z reklamami, jednak dla upartych to działa, mogą obejrzeć film z napisami AI na stronie serwisu internetowego.

W Kodi jest podobna sprawa jak w przeglądarkach, ale można w Kodi pobrać napisy w: 
Ustawienia / Odtwarzacz / Napisy /  Usługi pobierania / Domyślny dostawca napisów serialowych / Domyślny dostawca napisów filmowych
Niestety nie zawsze napisy są dostępne dla danego serialu / filmu lub mają nieodpowiednią synchronizację z filmem.

Pozdrawiam

Edit. Zauważyłem to już dość dawno, tak jak napisałem, przeglądarki dla Android TV dają radę z filmami z napisami AI, ale jest to tylko dla wytrwałych. Natomiast, gdy film będzie w przeglądarce z linku np. w BrowseHere napisów AI nie będzie.

Podziękowali: Bakun83
Odpowiedz
(15-01-2025, 08:50 PM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.  ps jednak inne odinki tez ale mniej

w logach:
info <general>: CVideoPlayerAudio::Process - stream stalled
error <general>: CCurlFile::CReadState::XFILE::CCurlFile::CReadState::FillBuffer - (0x252cb0eaa10) Failed: Timeout was reached(28)
warning <general>: CCurlFile::CReadState::XFILE::CCurlFile::CReadState::FillBuffer - (0x252cb0eaa10) Reconnect, (re)try 1
co świadczy o problemem z odczytem danych z serwera

Testowałem na różnych urządzeniach  z tym zacinaniem i tylko na Xbox się zacina wróciłem do chromcasta 4k nic się nie zacina. Wiem że aplikacje na windows uwp są ograniczone ramem ale i tak na Xbox pokazywało w kodi że jest 4gb ram ale i tak zawsze pokazywało że użycie było prawie 100%. Też bawiłem się z ustawieniach rutera z szerokością kanału ale to nic nie dało zawsze na Xbox zacinało się w tym samym miejscu nie ma znaczenia czy przez kabel ethernet czy wifi.Chyba trzeba czekać na 
Nowszą wersję kodi na Xbox może coś poprawia. Chyba twórcy kodi będzie optymalizują kodi  pod  androida i pc 
Odpowiedz
(19-01-2025, 08:27 AM)Bakun83 napisał(a):
(19-01-2025, 08:10 AM)SpongeBob napisał(a): Witaj
Pozdrawiam

U mnie działa wyszukiwanie wiec problem jest u Ciebie.

Mam za to inny problem jeśli mam film z napisami wyszukany z obejrzyjto nie pokazuje mi napisów.  Próbowałem w menu odtwarzacza włączyć napisy ale się nie daje
Tak, domyślam się, że problem leży po mojej stronie. Tylko nie wiem za bardzo jak się z nim uporać. Próbuje łączyć się przez VPN (shark) z różnymi lokalizacjami, ale nie przynosi to żadnych efektów. No z wyjątkiem tego, że zaczęło mi wyszukiwać źródła z zaluknij.cc. Big Grin
Odpowiedz
@SpongeBob
Pokaż log. Może coś uda się z niego coś wyczytać.
Odpowiedz
REKLAMA:

(19-01-2025, 10:41 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(18-01-2025, 09:29 PM)radeqq8143 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

@Bakun83
Podaj konkretny tytuł - sprawdzę, czy coś da się zrobić z tymi napisami
Odpowiedz
Cześć.
Mam pytanie z czym może być problem jak ustawiłem w skórcze by na widzecie ekranu głównego pokazywał zawartośc filmów wg trakt i jak klikam na dany film wyskakuje: "can't show items or content ...'" i zostaje pusty ekran. Mam takie cos zarówno na Linuxie jak i Androidzie - może ktoś wie czego to może byc przyczyna?
[Obrazek: kifR0D1l.png]
Kodi 21.2 stable-git, system Archcraft 6.12.9-arch1-1, nakładka PTW - CMKodi 21 v0.0.8.
Odpowiedz
@dobosz23
Czarny ekran niewiele mówi.
Lepiej, abyś zamieścił log.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: martairafal, 4 gości