Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(28-01-2025, 12:33 PM)tescik napisał(a): "...filman zostaje do samego końca wyszukiwania i nie zwraca żadnych wyników..."

- czyli wyszukiwanie trwa ile sekund? Filman potrzebuje więcej czasu niż inni dostawcy ---> zwiększ zdecydowanie limit czasu wyszukiwania w ustawieniach FanFilm (może to wystarczy)

"...na TV z Kodi 19..."

- to już staroć ---> zaktualizuj do Kodi 20/21 (wszystko będzie zdecydowanie szybciej działać, nawet na Androidzie 5.1)

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Działa to bardzo fajnie. Dzięki Smile Ale mi wyszukuje dość mało źródełek poza xt7 bo to mam tylko podpięte z premek, z darmówek zazwyczaj 720p, może i tak tylko mają. A jak się to wgrywa w kolejności, czy bez różnicy, bo ja dałem wpierw FF a później PTW i restart.
Odpowiedz
Witam, takie pytanko mam, po ostatniej alkalizacji przestało mi działać wznawianie materiału, tak jak wcześniej. A dokładniej to jeśli wybiorę dane źródło to wznowi mi oczywiście tam, gdzie skończyłem, ale jeśli np. wybiorę ten sam materiał, ale inne źródło to już nie wznawia tylko zaczyna od początku. Mało tego, jeśli np. skończę oglądać jakiś film w 20 min na innym źródle na 30 min, a na jeszcze innym na 40 min to zapamiętuje i wznawia pozycję dla każdego źródła?
Odpowiedz
Ogółem problemy z filmanem (brakiem źródeł) mogą wynikać ze względu na:
1).Brak lub usunięte źródła dla danego filmu lub serialu (nowości mogły nie zostać "jeszcze" dodane, starsze tytuły mogły nie zostać dodane w ogóle lub z jakiegoś względu usunięte)

2). Jedna ze stron lub obie przestały działać (filman.cc lub ta, o której poprzednio napomknąłem bez podawania adresu -niewiem czy powinienem go tu podawać, więc... jest w kodzie FF, jesli ktoś jest "ciekawski" jak ja Wink).
W takim wypadku próba wejścia za pomocą przeglądarki na którąś z nich konczy się dłuższym czasem oczekiwania na wyświetlenie strony, a jak już się wyświetli, to nie to co powinno, a informacja o problemie ze stroną. Przeważnie jest to "okraszone" kodem błędu 522, graficznym "diagramem" przeglądaka: działa, internet: działa, serwer: "kaput" i informacją, tak dla klienta strony jak i właściciela co mają zrobić (klien czeka, sprawdzając co jakiś czas czy strona "zatrybiła", właściciel sprawdza "co leży na wątrobie" Wink)

3). Host lub serwer pośredniczący ma "zatwardzenie" i nie wyrabia z żądaniami (albo przymulają z innych względów)
W takim wypadku samo kodi/FanFilm dochodzi z paskiem postępu do końca podczas szukania źródeł (od jakiegoś czasu nawet wyświetlając info o przekroczeniu czasu), a to co w oknie postępu pozostawało najdłużej na "liście", ma problem.
I tak jak Toov napisał, można spróbować ustawić w FF dłuższy/wyższy limit czasu (Wyszukiwanie żródeł-Maksymalny czas wyszukiwania), ewentualnie dokonać ponownego wyszukiwania źródeł tego co "przed chwilą" chciało się obejrzeć (u mnie to już kilkukrotnie zadziałało, gdzie za pierwszym razem nie pokazało żadnego źródła, za drugim już podawało wyniki).

4). Serwer ma problem z domeną, a raczej gdy domena traci "termin ważności" (nieważne czy przez przegapienie terminu opłaty, czy inne "plany"). Tak jak to miało miejsce jakiś czas temu z hostingiem i jego "kryzysem tożsamości" (vidguard->filesilver->doodstram), a teraz chwilowym "domain expiration" dla stony wykożystywanej w FF.
Ten przypadek jest dla mnie o tyle ciekawy, że -wygląda na to- niekoniecznie musi u każdego wystąpić. U mnie go nie było, choć jestem w trakcie ogłądania serialu, który występuje jedynie na filmanie, a o tym ostatnim problemie dowiedziałem się dzień później, jak zajrzałem na forum i sprawdzająć obie strony w przeglądarce (w przypadku niewymienionej z nazwy strony dostałem info o nieopłaconej "subskrypcji" Wink, co ciekawe, po kilku minutach strona wróciła, tak mi się trafiło na załapać na różne wyniki "testu"). W przypadku "kryzysu tożsamości" problem u mnie wystąpił dopiero po jakiś dwóch dniach od zgłoszenia przez kogoś tu na forum. Przypuszczam, że być może pośrednicy, z którymi ja się łączę, aktualizują swoje listy domen (informacje o ich "statusie") ze sporym opuźnieniem, chyba że ma to wzgląd na sposób mojego korzystania z kodi (używam go głównie na tablecie i nie mam w zwyczaju go wyłączać, rezyduje sobie w tle, być może jakoś połączenie jest podtrzymywane, do czasu wyłączenia lub "odświerzenia" się tego progamu). Ałbo oba te domysły mają znaczenie, chyba że się mylę i działa tu inna "magia, na potęgę posępnego czerepu". Wink

To chyba wszystkie problemy z filmanem, jeśli chodzi o brak źródeł, które zaobserwowałem. Innym specyficznym jest kiedy źródła są wyświetlane, lecz nie odpalają. Z tego co wiem, to występuje on przy serialach (przytrafił mi się on bodaj raz, a tele w PW przypomniał mi o poście użytkownika z problemem z serialem "Świat według Kiepskich"). W takim przypadku w logu pojawia się błąd przy próbie odtawarzania, kończącym się infrmacją o przekroczeniu czasu "Tiemout (jakiś numer)" i inny, który chyba posiada zwrot "failed" czy "failed to open". Tak czy inaczej, jeśli trafi się na taki przypadek, jak na razie wystarczy poczekać, ponieważ problem znika po jakimś czasie (przypuszczna, że może trwać od kilku godzin od 2 dni).

@tescik
PS. Aktualnie strona, o której poprzednio pisałem (poprzedni post z ważnością domeny lub drugi powód z tego postu) wisi na błędzie 522 (Connection timed out), trzeba czekać aż wstanie.

Podziękowali: Toov, arkady1964
Odpowiedz
Kurcze, taki długi post, to myślałem że na końcu będzie jakieś rozwiązanie, a tak 3 minuty z życia poszło wpi achBig Grin
Odpowiedz
Wczoraj wieczorem działały dziś już nie
Odpowiedz
REKLAMA:

(28-01-2025, 03:57 PM)artpaw napisał(a): Witam, takie pytanko mam, po ostatniej alkalizacji przestało mi działać wznawianie materiału, tak jak wcześniej. A dokładniej to jeśli wybiorę dane źródło to wznowi mi oczywiście tam, gdzie skończyłem, ale jeśli np. wybiorę ten sam materiał, ale inne źródło to już nie wznawia tylko zaczyna od początku. Mało tego, jeśli np. skończę oglądać jakiś film w 20 min na innym źródle na 30 min, a na jeszcze innym na 40 min to zapamiętuje i wznawia pozycję dla każdego źródła?

Sprawdź, czy masz to ustawienie włączone:
[Obrazek: RXx8Pf2l.jpeg]

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Jeszcze jedna sprawa, po ostatniej aktualizacji jak dam pauze, to po dłuższym czasie wywala z kodi do menu boxa, a tak to działa ok jak nie kombinujesz, ja dałem wpierw FF a później to PTW i restart, i wpierw zaktualizowałem podstawkę, dobrze chyba ?
Odpowiedz
(22-01-2025, 11:04 PM)dobosz23 napisał(a): Super - właśnie miałem napisać, że mi teraz wczytuje tylko linki do jednego filmu wybranego na poczatku i nie chce jak się cofne tego odświeżać na kolejny film tylko cały czas pokazuje te same - twoja odpowiedź rozwiązała i ten problem. Jakby ktoś szukał tego ustawienia poniżej screen.
[Obrazek: p60xkMjl.png]

Jednak się okazało, że to tworzenie krótkich adresów katalogów menu wywala błąd, o którym napisałem powyżej (ten odnośnie braku możliwości otworzenia folderu) - jednak lepiej działa jak jest wyłaczone a materiał który chce się uruchomić włącza się przez menu kontekstowe (np. PPM) --> autoodtwarzanie, a seriale bez tego działają wtedy normalniie.
Odpowiedz
Niestety przetestowałem cala masę skórek i nic nie działa na widżetach. Poza tym bez ustawionej opcji krótkich nazw linki przy serialach się nie działają prawidłowo. Chyba na ten moment zrezygnuje z jakichkolwiek skórek tylko ustawię automatyczne uruchomienie tej wtyczki i będę wchodził bezpośrednio z niej.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości