08-02-2026, 04:19 PM
|
FanFilm - modyfikacja tele
|
|
REKLAMA:
Źródła player to metoda wywoływania innych wtyczek. Z pewnych względów logicznych nie będzie wprowadzona do fanfilm - było już to tłumaczone. Stalkervod, i inne już są, będą w kolejnym wydaniu oficjalnego Fanfilm, na dniach.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
08-02-2026, 04:30 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2026, 04:31 PM przez fightern.)
(08-02-2026, 04:26 PM)Tomek napisał(a): Źródła player to metoda wywoływania innych wtyczek. Z pewnych względów logicznych nie będzie wprowadzona do fanfilm - było już to tłumaczone. Stalkervod, i inne już są, będą w kolejnym wydaniu oficjalnego Fanfilm, na dniach.Super. Robicie kawał dobrej roboty !!
08-02-2026, 06:23 PM
08-02-2026, 07:05 PM
08-02-2026, 09:33 PM
(08-02-2026, 07:05 PM)dawid69 napisał(a):(31-01-2026, 05:37 PM)kocur napisał(a): Playerki Oczywiście, że można mieć obie wersje FF na jednej instalacji Kodi - ale wymaga to pewnej wiedzy i umiejętności. Ja mam obie: po prostu jednej z wersji zmieniam ID - co wiąże się z wieloma zmianami odpowiednich ciągów w plikach, więc jest to sprawa delikatna i absolutnie nie do polecenia... Niemniej jednak co do zasady: można mieć obie wersje jednocześnie. ...ale nie próbujcie tego w domu
REKLAMA:
16-02-2026, 01:56 PM
(06-04-2025, 07:01 PM)sirtrusek napisał(a): Cześć, Kto by pomyślał, że tak się stanie ![]() Podziękowali: sirtrusek
1
21-02-2026, 09:56 PM
Cześć,
@tele w FF beta Filmen WWW działa bez tych dodatkowych śmieci z przeglądarki wystarczy login i hasło czy masz już taką wersję? I drugie pytanie czy twoje wersje będą jeszcze publikowane czy tylko dystrybucja na priv? Szkoda że zszedłeś do "podziemia" co by nie mówić jesteś bardzo kreatywny i dużo wniosłeś do FF (właściwie Ty go podniosłeś jeżeli chodzi o non premium). Pozdrawiam Podziękowali: totomasz, White_bathtub
22-02-2026, 10:41 AM
Oczywiście, że mam nowsze wersje.
Każdemu zainteresowanemu mogę udostępnić, nie robię z tego żadnego problemu. Nie publikuje na forum, aby nie "drażnić", ale z każdym zainteresowanym zawszę porozmawiam. Ale niech każdy zastanowi się, czy na prawdę dalej ich potrzebuje? Nowy FanFilm bardzo mocno się rozwinął i większość funkcji ze starej wersji jest już w nim zaimplementowane. Niektóre propozycje podrzucam mimochodem tu na forum i za niedługi czas pojawiają się w kolejnym wydaniu. Cieszę się, bo to oznacza, że są warte. I dobrze, niech wszyscy korzystają. Oczywiście, w "mojej" wersji są rzeczy, których nie ma w nowym FanFilm oraz odwrotnie - nie ma u mnie wszystkich rzeczy, które są w nowym FF i nie wszystkie będą. Nie chcę robić klona 1:1, bo to nie o to chodzi. Niektóre rzeczy widzę inaczej. Aktualizuję kod w wolnej chwili, bez pośpiechu, o to co uważam, a także inni znajomi, którzy korzystają z tej wersji, za przydatne. Staram się uwzględniać nowe propozycje innych użytkowników na tyle, na ile potrafię. Dużo indywidualnych udało się zrealizować, choć chciało by się więcej. Moja wersja nie ma własnego repozytorium - i choć jest to już obecnie 1 plik, który może być wykorzystany jako instalator na czyste Kodi (nie potrzebne jest już żadne repozytorium ani zainstalowana wcześniej żadna starsza wersja aby wtyczka działała - wszystkie zależności są aktualizowane automatycznie, bo pochodzą z oficjalnego repo Kodi), to jednak trzeba plik sobie samemu ściągnąć, np. na pendriva i go zainstalować. W nowym FanFilm aktualizacje są automatyczne. Więc to nie każdemu chce się robić. No i też bardzo ważne - identyfikator wtyczki jest dalej taki sam, jak w nowym FanFilm. Nie zmieniam tego, gdyż korzystam z plików strm w ramach Biblioteki, które odwołują się do tej nazwy, więc gdybym zmienił, to strzeliłbym sobie w kolano. Więc w jednej instancji Kodi można mieć tylko 1 wersję FanFilm. Rozwiązaniem jest druga instancja Kodi w wersji portable, albo to co Arkady poleca - Kodi WBMC. Ponieważ kod jest otwarty, każdy może sobie grzebać w plikach i samemu zmienić identyfikator wg własnych potrzeb. Do tej pory, moje wersje wypełniały pustkę, od zaprzestania wydawań aktualizacji do starszej wersji, zanim pojawił się w końcu nowy FanFilm. Teraz już "oficjalna" wersja jest w pełni używalna. Jeśli będzie zainteresowanie, zostawcie jakiś komentarz/znak pod tym postem. Dla mnie to nie problem, mogę wrzucać tu "swoje" wersje. A jak ktoś chce pozostać anonimowy, to zapraszam na priv. Podziękowali: artmiecz, arkady1964, Toov, martairafal, sirtrusek, zemar, steve4, White_bathtub, totomasz, jorg35, steve142, pras_pp, Mirek21, wajnert
6
22-02-2026, 11:10 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2026, 09:28 AM przez artmiecz.)
(22-02-2026, 10:41 AM)tele napisał(a): Oczywiście, że mam nowsze wersje. W oficjalnej wersji jak zauważyłeś niektóre rzeczy są inaczej realizowane, nie mówię że gorzej ale część ludzi przyzwyczaiło się do twoich rozwiązań. Także tak, ja jestem za tym żebyś publikował swoje wersje, używam też dwóch Kodi WBMC. I czasami włączam FF beta a czasami Tele. Podziękowali: arkady1964 |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: Seico, 1 niewidocznych użytkowników, 2 gości

![[Obrazek: 3G0mbpZ.jpeg]](https://i.imgur.com/3G0mbpZ.jpeg)

![[Obrazek: zIigovg.png]](https://i.imgur.com/zIigovg.png)
![[Obrazek: ORwRbUo.png]](https://i.imgur.com/ORwRbUo.png)
![[Obrazek: xHGOYbe.png]](https://i.imgur.com/xHGOYbe.png)