A pewnie że grzebałem

Mam problem z ID nie mogę dopasować tych ID w wersji dla Kodi tak by mi też działało w pluginie na E2 który m3u przerabia na bukiet.
@
sky02 - jakaś podpowiedź ID dla E2 mam jak miałem po staremu (HBO.pl, Stopklatka.pl)
Ale już dla Kodi to mam te ID inaczej aliasy tak (National Geographic HD, National Geographic Channel)
Zastanawiam się czy nie powinienem przyjąć zasadę z pliku m3u najpierw tvg-id potem tvg-name a na koniec nazwę wyświetlania i dodatkowo jakieś inne dodać jak zajdzie potrzeba.
#EXTINF:0 tvg-id="National Geographic Channel" tvg-name="National Geographic" tvg-logo="https://logo.itvn.io/National+Geographic+Channel.png" timeshift="10" catchup="fs" group-title="Dokument" ,National Geographic HD
Tak to jest jak się chce zrobić 3 w 1 (wersja pod Kodi, E2 i plugin konwertujący listy m3u)
Dodatkowo dziś musiałem skasować bazę z ocenami i zacząć od zera ale tym razem dla 3 portali, a Rotten to nawet ma 2 oceny w jednym (ocena krytyków / ocena społeczności)
Zadanie zakonczone pomyslnie.
[SYSTEM] --- KONIEC SESJI (Kanaly: 590, Audycje: 152764, Oceny: 62 filmow / 89 audycji (Filmweb: 89, IMDb: 77, Rotten Tomatoes: 52), Czas: 15m 7s) ---
<programme start="20260626195500 +0200" stop="20260626225500 +0200" channel="Polsat.pl">
<title lang="pl">Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach</title>
<desc lang="pl">Londyn. Kapitan Jack Sparrow zostaje pojmany i trafia przed oblicze króla Jerzego II. Brytyjski władca żąda, aby wraz z kapitanem Barbossą poprowadził on ekspedycję mającą na celu odnalezienie legendarnej Fontanny Młodości. Awanturnik odmawia i wykorzystując swój spryt, ucieka. Niebawem spotyka dawną miłość, Angelicę. Okazuje się, że kobieta i jej ojciec, owiany niechlubną sławą Czarnobrody, również szukają mitycznego miejsca. Okrutny pirat chce uniknąć przepowiedzianej mu śmierci. Sparrow zostaje przez nich zmuszony do współpracy. Na pokładzie Zemsty Królowej Anny wyruszają na niebezpieczną wyprawę. Muszą zdobyć dwa kielichy potrzebne do wykonania specjalnego rytuału w Fontannie Młodości. Załoga zatrzymuje się w Zatoce Whitecap, żeby schwytać syrenę i zdobyć jej łzę. W tym czasie Hiszpanie oraz kapitan Barbossa razem z prowadzoną przez siebie ekspedycją również zmierzają do słynnego źródła nieśmiertelności. Wkrótce dochodzi do konfrontacji wszystkich grup poszukiwaczy.</desc>
<category lang="pl">film przygodowy</category>
<date>2011</date>
<rating>
<value>12</value>
</rating>
<star-rating system="Filmweb">
<value>7.4/10</value>
</star-rating>
<star-rating system="IMDb">
<value>6.6/10</value>
</star-rating>
<star-rating system="Rotten Tomatoes">
<value>32% / 54%</value>
</star-rating>
<country lang="pl">USA</country>
<credits>
<actor>Astrid Berges-Frisbey [Syrena - Mermaid]</actor>
<actor>Gemma Ward [Tamara]</actor>
<actor>Geoffrey Rush [Barbossa]</actor>
<actor>Ian McShane [Blackbeard]</actor>
<actor>Johnny Depp [Jack Sparrow]</actor>
<actor>Judi Dench</actor>
<actor>Penélope Cruz [Angelica]</actor>
<actor>Richard Griffiths [King George II]</actor>
<actor>Sam Claflin [Philip]</actor>
<actor>Stephen Graham [Scrum]</actor>
<director>Rob Marshall</director>
<writer>Ted Elliott</writer>
<writer>Terry Rossio</writer>
</credits>
</programme>
Panel zarządzania zrobiony, oba silniki stabilne, cache dla niektórych scraperów w odpowiedniej ilości, bazy ocen się robią i będzie ich tylko przybywać. Rozdzielenie radia od TV w toku.
Czas skończyć zabawę i skupić się na scraperach i jakości i ilości danych możliwych do pobrania z tych wszystkich stron i portali jak tylko ustalimy co z tymi ID/aliasami dla Kodi (by tego nie zmieniać co chwilę).
@
sky02
Skłaniam się by przyjąć zasadę tvg-id, tvg-name, nazwa wyświetlania i dalej dopisywać w miarę potrzeb. Kodi sobie poradzi bo przeczyta wszystko i dopasuje a plugin w E2 z którego korzystam dopasowuje albo po tvg-id albo po channel name.
Ustalmy to, zrobię poprawki i już nie będę zmieniał
Podziękowali:
Max1000