Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TVP Sport Online (Transmisje)
Są tylko C+ extra 1 jest przerwa w epg od 6:00 dziś do 6:00 rano jutro. Pewnie @azman coś przebudowywał i nie zawinęło dzisiejszego dnia. Kanał Zero ma strasznie krótkie epg co 2 dzień jest ramówka do 6:00 rano. Np. ponedziałek ok,
wtorek tylko do 6 rano, środa ok, dziś czwartek do 6:00.
@azman fajnie zrobiłeś sobie ten panel, podoba mi się Smile Zaczyna to wyglądać profesjonalnie, nie jak tylko hobby.

Podziękowali: Max1000
Odpowiedz
REKLAMA:

A pewnie że grzebałemSmile
Mam problem z ID nie mogę dopasować tych ID w wersji dla Kodi tak by mi też działało w pluginie na E2 który m3u przerabia na bukiet.

@sky02  - jakaś podpowiedź ID dla E2 mam jak miałem po staremu (HBO.pl, Stopklatka.pl)
Ale już dla Kodi to mam te ID inaczej aliasy tak (National Geographic HD, National Geographic Channel)
Zastanawiam się czy nie powinienem przyjąć zasadę z pliku m3u najpierw tvg-id potem tvg-name a na koniec nazwę wyświetlania i dodatkowo jakieś inne dodać jak zajdzie potrzeba.

#EXTINF:0 tvg-id="National Geographic Channel" tvg-name="National Geographic" tvg-logo="https://logo.itvn.io/National+Geographic+Channel.png" timeshift="10" catchup="fs" group-title="Dokument" ,National Geographic HD

Tak to jest jak się chce zrobić 3 w 1 (wersja pod Kodi, E2  i plugin konwertujący listy m3u)

Dodatkowo dziś musiałem skasować bazę z ocenami i zacząć od zera ale tym razem dla 3 portali, a Rotten to nawet ma 2 oceny w jednym (ocena krytyków / ocena społeczności)

Zadanie zakonczone pomyslnie.
[SYSTEM] --- KONIEC SESJI (Kanaly: 590, Audycje: 152764, Oceny: 62 filmow / 89 audycji (Filmweb: 89, IMDb: 77, Rotten Tomatoes: 52), Czas: 15m 7s) ---

<programme start="20260626195500 +0200" stop="20260626225500 +0200" channel="Polsat.pl">
    <title lang="pl">Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach</title>
    <desc lang="pl">Londyn. Kapitan Jack Sparrow zostaje pojmany i trafia przed oblicze króla Jerzego II. Brytyjski władca żąda, aby wraz z kapitanem Barbossą poprowadził on ekspedycję mającą na celu odnalezienie legendarnej Fontanny Młodości. Awanturnik odmawia i wykorzystując swój spryt, ucieka. Niebawem spotyka dawną miłość, Angelicę. Okazuje się, że kobieta i jej ojciec, owiany niechlubną sławą Czarnobrody, również szukają mitycznego miejsca. Okrutny pirat chce uniknąć przepowiedzianej mu śmierci. Sparrow zostaje przez nich zmuszony do współpracy. Na pokładzie Zemsty Królowej Anny wyruszają na niebezpieczną wyprawę. Muszą zdobyć dwa kielichy potrzebne do wykonania specjalnego rytuału w Fontannie Młodości. Załoga zatrzymuje się w Zatoce Whitecap, żeby schwytać syrenę i zdobyć jej łzę. W tym czasie Hiszpanie oraz kapitan Barbossa razem z prowadzoną przez siebie ekspedycją również zmierzają do słynnego źródła nieśmiertelności. Wkrótce dochodzi do konfrontacji wszystkich grup poszukiwaczy.</desc>
    <category lang="pl">film przygodowy</category>
    <date>2011</date>
    <rating>
      <value>12</value>
    </rating>
    <star-rating system="Filmweb">
      <value>7.4/10</value>
    </star-rating>
    <star-rating system="IMDb">
      <value>6.6/10</value>
    </star-rating>
    <star-rating system="Rotten Tomatoes">
      <value>32% / 54%</value>
    </star-rating>
    <country lang="pl">USA</country>
    <credits>
      <actor>Astrid Berges-Frisbey [Syrena - Mermaid]</actor>
      <actor>Gemma Ward [Tamara]</actor>
      <actor>Geoffrey Rush [Barbossa]</actor>
      <actor>Ian McShane [Blackbeard]</actor>
      <actor>Johnny Depp [Jack Sparrow]</actor>
      <actor>Judi Dench</actor>
      <actor>Penélope Cruz [Angelica]</actor>
      <actor>Richard Griffiths [King George II]</actor>
      <actor>Sam Claflin [Philip]</actor>
      <actor>Stephen Graham [Scrum]</actor>
      <director>Rob Marshall</director>
      <writer>Ted Elliott</writer>
      <writer>Terry Rossio</writer>
    </credits>
  </programme>

Panel zarządzania zrobiony, oba silniki stabilne, cache dla niektórych scraperów w odpowiedniej ilości, bazy ocen się robią i będzie ich tylko przybywać. Rozdzielenie radia od TV w toku.
Czas skończyć zabawę i skupić się na scraperach i jakości i ilości danych możliwych do pobrania z tych wszystkich stron i portali jak tylko ustalimy co z tymi ID/aliasami dla Kodi (by tego nie zmieniać co chwilę).

@sky02
Skłaniam się by przyjąć zasadę tvg-id, tvg-name, nazwa wyświetlania i dalej dopisywać w miarę potrzeb. Kodi sobie poradzi bo przeczyta wszystko i dopasuje a plugin w E2 z którego korzystam dopasowuje albo po tvg-id albo po channel name.
Ustalmy to, zrobię poprawki i już nie będę zmieniał

Odpowiedz
@azman tok myślenia prawidłowy, ale jest małe ale jak zawsze Smile By epg było idealne to tvg-id musi być z końcówką nazwa.pl są regiony i strefy czasowe. Np HBO nadaje dla wielu krajów i dla nich ma różne ramówki, są takie apk co tylko czytają tvg-id np. dla mało sprawnych sys TV jak LG, Samsung, to tylko tak naprawdę działa na nich: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Te sys jest gorzej upośledzony niż E2. To convent niby powinien działać, ale nie bardzo By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Sys pilnuje tylko tvg-id bo jest ogólnoświatowy. Ludzie całowali by Cię po rękach jak byś się pochylił nad prawidłowym tvg-id. Tu ich przypisania do bardzo słabego epg : By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Ja 2 razy się zabierałem, ale nerwów mi zabrakło.

Ps. Tworząc epg my możemy utworzyć tylko 1 tvg-id i wiele tvg-name dla 1 przebiegu nic nie może się dublować. Wiesz o tym Wink "nazwa wyświetlania i dalej dopisywać w miarę potrzeb" nazwy mogą być różne nawet "Pupa" i to się wyświetli w nazwie kanału. Nazwa to co jest na końcu kanału ale tylko na liście m3u :

#EXTINF:0 tvg-id="13 Ulica" tvg-name="13 Ulica" tvg-logo="https://logo.itvn.io/13+Ulica.png" timeshift="10" catchup="fs" group-title="Rozrywka" , TU Wink 13 Ulica HD

To kolejność czytania 1 tvg-id, 2 tvg-name i tu mieszamy różnymi nazwami do bólu aż dopasuje a po"," nazwa wyświetlana. Kadi i inne mądre apk potrafią to czytać ba nazwę wyświetlaną potrafią przypisać.

Wiem pokręcone bo wystarczy, że zbraknie czegoś i się sypie. A znowu kodi takie coś

#EXTINF:0 tvg-id="TVP1.pl" group-title="PL | Telewizja",TVP 1 HD

potrafi odszyfrować po nazwie TVP 1 HD

Odpowiedz
(27-06-2026, 06:35 PM)sky02 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.  Te sys jest gorzej upośledzony niż E2.  To convent niby powinien działać, ale nie bardzo By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.  Sys pilnuje tylko tvg-id bo jest ogólnoświatowy. Ludzie całowali by Cię po rękach jak byś się pochylił nad prawidłowym tvg-id. Tu ich przypisania do bardzo słabego epg : By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Ja 2 razy się zabierałem, ale nerwów mi zabrakło. 

Ps. Tworząc epg my możemy utworzyć tylko 1 tvg-id i wiele tvg-name dla 1 przebiegu nic nie może się dublować. Wiesz o tym Wink  "nazwa wyświetlania i dalej dopisywać w miarę potrzeb"  nazwy mogą  być różne nawet "Pupa" i to się wyświetli w nazwie kanału. Nazwa to co jest na końcu kanału ale tylko na liście m3u :

#EXTINF:0 tvg-id="13 Ulica" tvg-name="13 Ulica" tvg-logo="https://logo.itvn.io/13+Ulica.png" timeshift="10" catchup="fs" group-title="Rozrywka" , TU Wink 13 Ulica HD

To kolejność czytania 1  tvg-id, 2  tvg-name i tu mieszamy różnymi nazwami do bólu aż dopasuje  a po"," nazwa wyświetlana. Kadi i inne mądre apk potrafią to czytać ba nazwę wyświetlaną potrafią przypisać.

Wiem pokręcone bo wystarczy, że zbraknie czegoś i się sypie. A znowu kodi  takie coś

#EXTINF:0 tvg-id="TVP1.pl" group-title="PL | Telewizja",TVP 1 HD

potrafi odszyfrować  po nazwie TVP 1 HD

@sky02  Wygląda na to że skończyłem dłubaninę.
Teraz mam tak <channel id="xxx"> to jest dokładnie moje ID Kodi które dobrałem na podstawie tvg-id z listy kanałów Pulsx a potem lecimy z <display-name lang="pl">xxx</display-name> to po kolei jest najpierw tvg-name a po , jest nazwa kanału i co tam trzeba będzie dopisać. 

Popatrz czy coś tam nie trzeba poprawić i zostawiamy ID Kodi w spokoju tym bardziej że pięknie mi działa z pluginem konwertującym listy m3u na E2.
Teraz co najwyżej można dopisywać display-name jak zajdzie potrzeba.

Co do EPG code dla PL czy jak to tam zwał to SIPTV prawie się wstrzelili w to co ja mam generowane dla E2. Nie wiem jakie tagi czyta ta ich apka ale można by ujednolicić i zsynchronizować nazewnictwo po ich stronie i mają bogate EPG.

Wersja Kodi (pełna obsługa tagów)
<programme start="20260629225500 +0200" stop="20260630010500 +0200" channel="Super Polsat">
    <title lang="pl">Pociąg z forsą</title>
    <desc lang="pl">John Powell (Wesley Snipes) i Charlie Kaylor (Woody Harrelson) są przybranymi braćmi. Razem dorastali w rodzinie tego pierwszego, do której drugi trafił z domu dziecka. Mimo że mają różne charaktery, zawsze trzymali się razem. Obaj zostali policjantami. Teraz strzegą porządku w nowojorskim metrze. Mają też ubezpieczać specjalny skład, w którym codziennie jest przewożony utarg ze wszystkich stacji. Tymczasem Charlie wpada w kłopoty. Naraża się szefowi, a na dodatek zakochuje się w młodej policjantce Grace (Jennifer Lopez). Ta jednak wybiera jego brata. Załamany Kaylor szuka ukojenia w hazardzie i przegrywa mnóstwo pieniędzy. By rozwiązać swoje problemy finansowe, zamierza obrabować specjalny pociąg. Prosi o pomoc Johna.</desc>
    <category lang="pl">film sensacyjny</category>
    <date>1995</date>
    <rating>
      <value>16</value>
    </rating>
    <star-rating system="Filmweb">
      <value>6.4/10</value>
    </star-rating>
    <star-rating system="IMDb">
      <value>5.7/10</value>
    </star-rating>
    <star-rating system="Rotten Tomatoes">
      <value>22% / 29%</value>
    </star-rating>
    <country lang="pl">USA</country>
    <credits>
      <actor>Chris Cooper [Torch]</actor>
      <actor>Jennifer Lopez [Grace Santiago]</actor>
      <actor>Joe Grifasi [Riley]</actor>
      <actor>Nelson Vasquez [Subway Robber]</actor>
      <actor>Robert Blake [Donald Patterson]</actor>
      <actor>Scott Sowers [Kowalski]</actor>
      <actor>Vincent Laresca [Subway Robber]</actor>
      <actor>Vincent Patrick [Frank the Bartender]</actor>
      <actor>Wesley Snipes [John Powell]</actor>
      <actor>Woody Harrelson [Charlie Kaylor]</actor>
      <director>Joseph Ruben</director>
    </credits>
  </programme>

Wersja E2 (tu mamy title i sub-title oraz wszystko inne przepisane i scalone w desc)
  <programme start="20260629225500 +0200" stop="20260630010500 +0200" channel="SuperPolsat.pl">
    <title lang="pl">Pociąg z forsą</title>
    <desc lang="pl">[ film sensacyjny ] USA 1995 (16+)
FW: 6.4/10  IMDB: 5.7/10  RT: 22% / 29%

John Powell (Wesley Snipes) i Charlie Kaylor (Woody Harrelson) są przybranymi braćmi. Razem dorastali w rodzinie tego pierwszego, do której drugi trafił z domu dziecka. Mimo że mają różne charaktery, zawsze trzymali się razem. Obaj zostali policjantami. Teraz strzegą porządku w nowojorskim metrze. Mają też ubezpieczać specjalny skład, w którym codziennie jest przewożony utarg ze wszystkich stacji. Tymczasem Charlie wpada w kłopoty. Naraża się szefowi, a na dodatek zakochuje się w młodej policjantce Grace (Jennifer Lopez). Ta jednak wybiera jego brata. Załamany Kaylor szuka ukojenia w hazardzie i przegrywa mnóstwo pieniędzy. By rozwiązać swoje problemy finansowe, zamierza obrabować specjalny pociąg. Prosi o pomoc Johna.

Reżyseria: Joseph Ruben
Występują: Chris Cooper [Torch], Jennifer Lopez [Grace Santiago], Joe Grifasi [Riley], Nelson Vasquez [Subway Robber], Robert Blake [Donald Patterson], Scott Sowers [Kowalski]</desc>
  </programme>
Odpowiedz
@sky02, @Max1000 mam już wszystko poza sportem z PlusX.
Jakieś naprowadzenia gdzie szukać ramówek dla tych TNT, FS i Sky (czy to sky UK czy inny)

Denerwowały mnie strasznie te dziury w kanałach ewentowych to zacząłem to wypełniać informacją między wydarzeniami typu "Brak aktualnej transmisji" dzięki temu zawsze się coś tam wyświetli i nie ma efektu że EPG nie działa.

W PL chyba mam wszystko co chciałem i można mieć. Czas zacząć wchodzić na zagraniczne portale ale tu już bez kombinowania ile dają tyle biorę i nie kombinuję w głębszą analitykę jak z Sweet czy Rakuten by pozyskać więcej danych.
A biorę tylko to co w PL z zagramanicznych jest oferowane przez serwisy i platformy.

WG++ obecnie całkowicie wyłączony Smile

Silnik ocen obecnie ma 3000 ponad filmów w pamięci i tak dobrze się sprawdzał że dodałem też seriale zobaczymy po czasie jak zbierze oceny czy to było warto.

Mile widziana krytyka i sugerowane poprawki.

Mam jeszcze dylemat z końcówkami ID czy zawsze dawać ".pl" skoro kanał tylko hula po zagranicy czy lepiej zrobić "ca.pl" itp. wiemy że kanał z Kanady ale pod polskiego odbiorcę czyli czasy się zgadzają z naszym Warsaw.

Ciekawi mnie też temat SIPTV, może bośmy razem coś tam im pomogli, trzeba by z nimi porozmawiać i zobaczyć w czym można im pomóc?
Dodanie jakichś tam cudów do mojego silnika EPGD to żaden problem ponieważ tak go pisałem by był elastyczny i robił cuda czy to dla Kodi czy dla E2 a nawet z myślą o androidowych apkach.
Odpowiedz
@azman

TNT and Sky UK

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Fox Sports czyli FS1 FS2 tu już z czasami europa

Podziękowali: sky02
2
Odpowiedz
REKLAMA:

Inne sporty Kanada itd także z By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Czeskie: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Ja do  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. nigdy się nie odzywałem, tu użytkownicy mnie prosili bym coś pomodził.  Pisali że wpisywali adres epg By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. w By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i raz im działało raz nie.  Ja tego za bardzo nie analizowałem tylko przypuszczam jak działają ich serwery i apka analizując przekonwertowaną listę i wygląd ich epg By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

tvg-id= nazywają EPG Code

nie mogę znaleźć Quadro 4k i Emocje.tv
Odpowiedz
ID to
Emocje Extra 1
Quadro 4K

Emocje nie pobiera bo nie ma danych na portalu.
Quadro - chwilowo brak ramówki na portalu, może wróci?

Odpowiedz
(01-07-2026, 07:14 PM)azman napisał(a): Denerwowały mnie strasznie te dziury w kanałach ewentowych to zacząłem to wypełniać informacją między wydarzeniami typu "Brak aktualnej transmisji" dzięki temu zawsze się coś tam wyświetli i nie ma efektu że EPG nie działa.
  Coś  pięknego     Osobiście  Bardzo  Dziękuję
Odpowiedz
@azman

są dwa kanały sky uhd sports 1 i sky uhd sports 2 i są to kanały gdzie transmisje są sporadycznie nadawane a tak to epg jest puste , więc czy jest szansa epg z tych stron ale jak sam zauważysz aktualnie jest pusto więc czy można wstawić jak wstawiłeś na eventy czyli "Brak aktualnej transmisji" a jak się pojawi transmisja to by wskoczyła , chyba że @sky02 ma inne źródło dla tych kanałów..Dziekuję pieknie

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości