Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fanfilm
(25-11-2021, 04:59 AM)Tomek napisał(a): Źródło może nie pozwalać na pobieranie w ten sposób. Nie zawsze się da.

Sprawdziłem ze 20 różnych filmów i źródeł.
Są źródła które nie pozwalają nagrywać, na 100% to te,
które pokazują rozmiar filmu 0 przy akceptacji pobierania.
REKLAMA:

(25-11-2021, 02:05 PM)jazzu napisał(a):
(25-11-2021, 04:59 AM)Tomek napisał(a): Źródło może nie pozwalać na pobieranie w ten sposób. Nie zawsze się da.

Sprawdziłem ze 20 różnych filmów i źródeł.
Są źródła które nie pozwalają nagrywać, na 100% to te,
które pokazują rozmiar filmu 0 przy akceptacji pobierania.
To ja Ci ułatwie- na pobranie pozwalają hosty takie jak vidoza, userload (te dwa zawsze) nie ważne gdzie je znajdziesz. Cda też się pobiera. I chyba jeszvze highload i dood i tyle by było.
Też zauważyłem teraz na testach że na zasobach zdalnych nie działa zapis - u mnie na nfs. Zgłoszę
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Od aktualizacji wtyczki nie odpalają mi się pozycje w menu seriale. Próbowałem sposobów z wątku (czyszczenie cache, ponowna instalacja fanfilm, ponowne logowanie z trakt) i nic.
Czy jakaś dobra dusza mogłaby zajrzeć do moich logów i powiedzieć co jest nie tak, ewentualnie co robię źle?
Będę bardzo wdzięczny.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Czekaj na aktualizację wtyczki. A problem masz pewnie ten sam co @kokosz887 - na poprzedniej stronie podał rozwiązanie (a więc nie próbowałeś sposobów z wątku) - wyłącz spłaszczanie seriali w ustawieniach. Jak będzie aktualizacja, będziesz mógł sobie włączyć ponownie
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
(25-11-2021, 05:15 PM)Tomek napisał(a): Czekaj na aktualizację wtyczki. A problem masz pewnie ten sam co @kokosz887 - na poprzedniej stronie podał rozwiązanie (a więc nie próbowałeś sposobów z wątku) - wyłącz spłaszczanie seriali w ustawieniach. Jak będzie aktualizacja, będziesz mógł sobie włączyć ponownie

Pudło, bo nie używam spłaszczania sezonów. Jest odznaczone od początku. Jeśli coś znalazłeś w logu, to widocznie coś źle działa. Jeśli postanowiłeś strzelić w dość powszechny problem (a akurat w tym przypadku czepnąć się słówek i zdania w którym zacytowałem tylko przykłady) to nie trafiłeś.
REKLAMA:

W takim razie masz jakiś bałagan w meta - czekaj na aktualizację - podczas nowej aktualizacji będą czyszczone dane meta, także będzie już działać (podawałem już wcześniej jak czyścić meta). Aktualizacja będzie albo dziś albo jutro.
Chociaż jak teraz patrzę w twoje logi - to masz coś mocno skopane w samym kodi, bo zgłasza ci że nie masz wtyczki zainstalowanej:
2021-11-25 17:10:06.163 T:6703    ERROR <general>: Unable to find plugin plugin.video.fanfilm
Potem pojawia się install:
2021-11-25 17:13:22.319 T:6702     INFO <general>: CAddonMgr::FindAddon: plugin.video.fanfilm v2021.11.22.0 installed

To też jest dziwne - bo nie zaczytuje ci prawidłowo wtyczki. 
2021-11-25 17:13:25.871 T:7206     INFO <general>: [FanFilm] ######################### FANFILM ############################
2021-11-25 17:13:25.872 T:7206     INFO <general>: [FanFilm] ####### CURRENT FANFILM VERSIONS REPORT ######################
2021-11-25 17:13:25.872 T:7206     INFO <general>: [FanFilm] ### ERROR GETTING FANFILM VERSIONS - NO HELP WILL BE GIVEN AS THIS IS NOT AN OFFICIAL FANFILM INSTALL. ###
2021-11-25 17:13:25.872 T:7206     INFO <general>: [FanFilm] ###############################################################
2021-11-25 17:13:25.878 T:7209     INFO <general>: initializing python engine.

Cache też nie czyści:

2021-11-25 17:15:34.663 T:7391    ERROR <general>: GetDirectory - Error getting plugin://plugin.video.fanfilm/?action=clearCache
2021-11-25 17:15:34.711 T:6668    ERROR <general>: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://plugin.video.fanfilm/?action=clearCache) failed

Wygląda na skopaną instalację fanfilm.
Spróbowałbym odinstalować fanfilm - jak będzie odinstalowywany to zapyta się o usunięcie wszystkich danych - usuń, zrestartuj kodi i spróbuj na nowo zainstalować.

Na czystym kodi 19.3 działa, poza błędami zgłoszonymi powyżej.
Dzięki. I to jest odpowiedź. Smile
Pokazuje, że nie mam zainstalowanej wtyczki pewnie dlatego, że sposobu z ponowną instalacją też próbowałem.
No cóż, jak po aktualizacji dalej będzie problem to zacznę od początku na czystym Kodi.
Nie podoba mi się to u ciebie że nie zgłasza wersji wtyczki - tak jakby coś blokowało bazę wtyczek. Widzę że to build od cherry - może on coś w tle robi (jakąś aktualizację repozytoriów - mają chyba taki dodatek który sprawdza wszystkie repa).
Jest taka wtyczka w repo kodiwpigulce K19, nazywa się SprzątaczkaWP, co prawda u mnie nic nie znalazła, ale na wszelki wypadek można spróbować jej użyć.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości