Liczba postów: 68
Liczba wątków: 1
Reputacja:
40
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: Shield Tv
22-06-2024, 11:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-06-2024, 11:46 PM przez leszekgd.)
@ DenDy trochę pogrzebałem w xml i zrobiłem taki luźny zarys w/w modyfikacji:
Skasowałem "trafność" i kategorię wiekową, żeby zmieściły się gatunki. Poszerzyłbym w dół wielkość pola opisu filmu (większa ilość tekstu), kasując studio. Studio wstawiłbym na wysokość ocen filmu, przed nimi (oczywiście odpowiednio kolorystycznie czy ma się wybrane "color" czy "mono").
Co sądzisz o tym? Oczywiście nic na Tobie nie wymuszam, są to tylko moje sugestie. Niestety moja wiedza jest o wiele słaba, żebym sam zrobił sobie taki widok, dlatego tyle marudzę...
Pozdrawiam
Podziękowali: arkady1964
1
REKLAMA:
Liczba postów: 1,043
Liczba wątków: 59
Reputacja:
124
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
23-06-2024, 04:02 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2024, 09:14 AM przez arkady1964.)
@ leszekgd Dziękuję za zaangażowanie w wątku. Może ja "dorzucę swoje trzy grosze".
1, Moim zdaniem "Gatunek" filmowy, to jest podstawowa informacja o filmie i powinna być zamieszczona zawsze (minimum jeden gatunek, jak jest miejsce można więcej).
2. Gdy jest podana większa ilość tekstu w widokach, jest to bardzo dobre rozwiązanie, ponieważ ułatwia to odczytanie informacji.
3. I najważniejsze, naprawdę super, że masz pomysły na ulepszenia w AZ2:R, dzięki temu skórka staje się coraz lepsza. 
Coś z Twoich propozycji (mniej lub więcej) może być przydatne i zastosowane w skórce AZ2:R przez @ DenDy, z korzyścią dla wszystkich użytkowników.
Pozdrawiam
Podziękowali: leszekgd
Reputacja:
40
System operacyjny:
23-06-2024, 10:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2024, 11:32 PM przez leszekgd.)
Dobra, udało mi się zrobić modyfikację Flix Poster:
Zmieniłem zawijanie i wysokość opisu, wyciąłem kategorię wiekową i pozwoliłem sobie zmienić "minuty" na "m" (dodatkowe wolne miejsce i chyba lepiej pasuje do "h" - godziny). Inne rzeczy pozostały niezmienione.
@ DenDy podpowiedz proszę jak zrobić w tym widoku widoczność (przejrzystość?) fanarta jak w widgecie (najlepiej co i gdzie wkleić  ).
Podziękowali: arkady1964
1
Reputacja:
124
System operacyjny:
24-06-2024, 03:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2024, 03:36 PM przez arkady1964.)
@ DenDy, propozycja wprowadzenia drobnej zmiany, marginalnej tj. można ją wprowadzić dla urozmaicenia możliwości AZ2:R.
Mogę wyłączyć nakładkę na tło i skorzystać z obrazów bg2.jpg, ale nie jest to dobre rozwiązanie, ponieważ bez nakładki na jasnym tle ikonki i napisy są całkowicie rozmyte i niewidoczne. Tak jest np:
Ustawienia > Ustawienia skóry > Dodatki > Moje dodatki > wygląd i działanie > skóra > Arctic: Zephyr 2 - Resurrection > na tej kolejnej planszy skórki AZ2:R jest arktyczny biały kolor, na którym bez nakładki kompletnie nic nie widać...
Nakładka na tło jest koloru czarnego (ciemna). Czy jest możliwość dodania w opcji wybór niebieskiej nakładki na tło, tzn. kolor czarny lub niebieski nakładki na tło do wyboru w opcji w ustawieniach skórki tj. w Tło?
Po prostu, czarna nakładka, już trochę mi spowszechniała, gdyby jeszcze była niebieska do wyboru w opcji, byłoby to przydatne.
Pozdrawiam
Reputacja:
40
System operacyjny:
@ DenDy mam dwie propozycje zmian.
Pierwsza dotyczy klawiszy OSD: ustawienia napisów, dźwięku i wideo. Podczas wyświetlania w/w okien dialogowych proponuję żeby materiał wyświetlany wchodził w pauzę. Często chwilę zajmuję wybranie danej opcji a film leci ?. Podczas wychodzenia przestawiał się na play a OSD znikało. Tutaj użytkownicy korzystający z klawiszy OSD pauza/play nie musieliby wywoływać na nowo OSD, żeby odpauzować.
Druga dotyczy progresu w MediaInfo2. Wiem, że pisałeś, że nie zamierzasz na razie tego robić ale modyfikacja byłaby bardzo prosta. Wystarczy pozbyć się tych szarych ikonek "pudełko" - nieobejrzany i "ptaszek" - obejrzany przed tytułem. W tym widoku wyświetlany jest mały plakat a obok kadr z filmu. Na tym kadrze można by umieścić ten zielony okrąg progresu z innych widoków.
Pozdrawiam
Liczba postów: 647
Liczba wątków: 17
Reputacja:
325
System operacyjny:
Urządzenie: X96 Max Plus2
(22-06-2024, 03:00 PM)leszekgd napisał(a): @DenDy mam propozycję na dodatkowy widok albo modyfikację. Byłaby to modyfikacja Flix Poster. Dodałem widget do ekranu głównego w widoku Flix i wygląda to bardzo dobrze.
Mam teraz mniej czasu na zabawę ze skórką, powoli będę wracał do początkowego założenia czyli drobne poprawki.
Może jeszcze w tym tygodniu dodam jako nowy widok.
(24-06-2024, 03:16 PM)arkady1964 napisał(a): @DenDy, propozycja wprowadzenia drobnej zmiany, marginalnej tj. można ją wprowadzić dla urozmaicenia możliwości AZ2:R.
Bez szans. To jest efekt, koloru się nie wybiera.
Podziękowali: leszekgd, arkady1964, EMR9
1
REKLAMA:
Reputacja:
124
System operacyjny:
25-06-2024, 05:46 PM
@ DenDy, tak też myślałem, ale to jest tylko drobiazg, bez znaczenia.
Prawdę powiedziawszy w skórce AZ2:R, jest praktycznie wszystko co powinna mieć doskonała skórka. Wiadomo, że jakieś mniejsze zmiany czy poprawki, mogą być jeszcze wprowadzone, ale nie ma żadnego pośpiechu...
Dzięki za olbrzymi wkład pracy, który sprawił, że ta skórka AZ2:R żyje i dalej jest wspaniałą skórką dla Kodi.
Powodzenia!
Liczba postów: 99
Liczba wątków: 13
Reputacja:
6
System operacyjny:
Urządzenie: Asrock J5040
Ja też polecam ...można w końcu spokojnie zastąpić Estuary :-)
Reputacja:
325
System operacyjny:
Już coś tam mam, jeszcze kilka poprawek i powinno wlecieć do testów.
Zrobiłem też wersję z landscape zamiast posterem.
![[Obrazek: gdGKGEM.png]](https://i.imgur.com/gdGKGEM.png)
Podziękowali: arkady1964, leszekgd
1
Reputacja:
325
System operacyjny:
1
|