Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
@DenDy nowe ikonki postępu wyglądają świetnie! Może tak dodałbyś je do MediaInfo2 .... Wink

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

@leszekgd, fajnie, że coś się dzieje w skórce. Nawet niewielkie nowe funkcje, czynią ją coraz bardziej "dopieszczoną". Mi bardzo zależy już tylko na jednej nowej funkcji (tj. obsada, choćby w opcji), ale dla wielu użytkowników każda nowa funkcja może być przydatna...

Ja od kilku miesięcy "przesiadłem" się całkowicie na AZ2:R z innej skórki i od tego czasu jestem zainteresowany dalszym rozwojem tej świetnej skórki.   Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
(13-07-2024, 01:13 AM)leszekgd napisał(a): @DenDy nowe ikonki postępu wyglądają świetnie! Może tak dodałbyś je do MediaInfo2 .... Wink

W sumie to nie nowe, one są już od jakiegoś czasu Tongue
Na K21 jest jakiś bug o którym nie wiedziałem i w niektórych przypadkach nie wszystko się wyświetlało.
Widziałem po niektórych twoich screenach, że coś jest nie tak, ale myślałem że to ty coś kombinowałeś Big Grin

Podziękowali: arkady1964, leszekgd
1
Odpowiedz
@DenDy, dzięki za nową wersję 1.0.21, najlepszej skórki, AZ2:R...   Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
@DenDy, wiem, że implementacja na pokazanie obsady jako oddzielnej funkcji wymaga sporo pracy i wprowadzenie tej funkcji do AZ2:R jest problematyczne i dlatego z tego co jest już dostępne po dokonanych zmianach jestem zadowolony...   Smile

Niestety, ale od wersji 1.0.21 aktualna funkcja przekazywania informacji w trakcie odtwarzania filmu przestała działać prawidłowo. Chodzi o to, że pomimo, że mam załączone/wyłączone wszystkie potrzebne ustawienia, po wciśnięciu przycisku "i" (informacje) działa przezroczystość, ale film ma jakby stopklatkę w obrazie, jednak dźwięk słychać, czyli film się odtwarza dalej.

Nie podaję screena, ponieważ screen nie pokaże że film się nie odtwarza, a jest tylko statyczny obraz, który stanął w momencie wciśnięcia przycisku "i", ale audio działa dalej.

Przetestowałem to dość dokładnie. Nawet na moich 2 box-ach z Android TV, dokonałem reinstalacji Kodi i to nie pomogło.

Proszę o naprawienie tej funkcji, to jest, aby działała w trakcie odtwarzania filmu.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@arkady1964 u mnie działa normalnie na Shieldzie, Firesticku i PC. Może zmieniałeś coś w ustawieniach Kodi?

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
REKLAMA:

Dzięki, skoro u Ciebie w czasie załączonej przezroczystości działa odtwarzanie filmu przy włączonym przycisku "i", to znaczy, że coś "namieszałem"... Jeszcze raz sprawdzę.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@leszekgd, świeża instalacja Kodi i skórki AZ2:R, następnie przy tych ustawieniach na box Canal+:

Ustawienia skóry > Tło > obrazy tła >  Wyświetl aktualne odtwarzane wideo w tle  > WYŁĄCZONE

Ustawienia > Ustawienia skóry > Wideo / Muzyka > OSD WIDEO >  Zatrzymaj kiedy otworzy się okno dialogu  > WYŁĄCZONE

Ustawienia > Ustawienia skóry > Wideo / Muzyka > OSD WIDEO >  Ukryj tło w oknie rozszerzonych informacji  > WŁĄCZONE

Poziom przezroczystości ustawiamy zmieniając wartość "alpha" w:
Ustawienia > Ustawienia skóry > Różnorodne > INNE >  Wartość alpha dla niektórych dialogów  > Wartość 0 jest domyślna, a  wartość 100 to całkowita przezroczystość  (skala co 5 %)  >  wybranie np. 100 % > OK

Najnowsza wersja AZ2:R 1.0.21 oraz poprzednia 1.0.20 nie odtwarza przy załączonej przezroczystości brak odtwarzania filmu, jest tylko stopklatka i dźwięk.

Następnie wyłączyłem automatyczną aktualizację skórki AZ2:R i zainstalowałem wersję 1.0.19 (bezpośrednia nakładka instalacyjna z pendrajwa wersji z 1.0.20 na wersję 1.0.19):
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
W wersji 1.0.19, wszystko działa...

Na razie tyle, jeszcze będę próbował.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@arkady1964 Ustawienia > Ustawienia skóry > Wideo / Muzyka > OSD WIDEO > Zatrzymaj kiedy otworzy się okno dialogu > ma być WŁĄCZONE!!!
Odpowiedz
Nie, ma być WYŁĄCZONE...

Na tych ustawieniach przed chwilą uruchomiłem funkcję z wersji 1.0.19 po aktualizacji na Xbox One tj. na konsoli działa wersja 1.0.21 

Nie udało mi się to na box Canal+ (Android TV), natomiast jak pisałem działa wersja 1.0.19...

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości