Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
To nie wina skórki tylko wtyczki.
Skórka ma pewną pule widoków dla kontenerów z daną zawartością. I te które wymieniłeś są przeznaczone dla kontenera z zawartością "movies" oraz "tvshows".
Wspomniana przez ciebie wtyczka ma ustawioną zawartość "videos" a ten ma ograniczone widoki.
To jest po stronie autorów wtyczek by odpowiednio dostosowywali.
Poza tym ta i podobne wtyczki i tak praktycznie nie dostarczają pełnych grafik ani informacji, więc wyglądałoby to i tak kiepsko.

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
@DenDy, tak też myślałem.

Czy jednak z pewnością nie ma możliwości dodania do AZ2:R widoku takiego jak jest w Estuary. Tam wyświetla się informacja tekstowa wraz z obrazem okładki. Podobnie jest w skórce Titan MOD w "Widok prawostronny". Oczywiście cały czas mam na myśli dodatek filman.cc

Nie mam teraz dostępu do kompa i piszę z telefonu i nie mogę zrobić zrzutu ekranu, ale w domyślnej skórce Kodi  widok działa doskonale w filman.cc
Proszę, sprawdź jeszcze raz czy nie można zrobić podobnego widoku w AZ2:R  Może jednak jest jakaś nadzieja...

Pozdrawiam
Odpowiedz
@arkady1964

DenDy ma racje - wtyczka może sugerować skórce typ widoku. Choć oczywiście można też rozbudować pulę, aby obejmowała więcej kombinacji. Pewnie skórka Estuary ma zaprogramowanych więcej widoków dla typu "videos" niż AZ2:R

Ale gdy zajrzałem w kod wtyczki filman.cc, to odkryłem, że ustawienia widoków zostały z jakiegoś powodu wyłączone przez autora. Powłączałem je, ograniczając do 4 standardowych, najczęściej występujących, tj. filmy, seriale, sezony i odcinki oraz "pliki" (taki uniwersalny). Podmień ten plik i zobacz, czy otrzymasz pożądany efekt na skórce AZ2:R.
UWAGA - po ściągnięciu usuń z nazwy pliku rozszerzenie ".txt" - musi zostać "main.py" (musiałem dodać txt, aby wgrać plik na serwer). Dopiero potem wrzuć go do folderu wtyczki, czyli "plugin.video.filmancc". Wypróbuj najpierw na laptopie, bo będzie Ci łatwiej podmienić plik (najlepiej przy zamkniętym Kodi)
Ewentualnie wtyczka do instalacji z pliku zip.
UWAGA! - antywirus na Windowsie może wykrywać wirusa w pliku By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - co prawda jest to fałszywy alarm, ale załączam też paczkę bez tego pliku (czyli bez kurw Wink ) - nie wiem, do czego on jest potrzebny, ale większość funkcji powinno i tak działać bez tego pliku.

Post będzie można ewentualnie przenieść, gdyż dotyczy pośrednio modyfikacji wtyczki, a nie skórki.
Jak zadziała, to zaproponuj autorowi, czyli mbebe, te zmiany.

1
Odpowiedz
Heart 
(05-10-2024, 12:35 PM)tele napisał(a): @arkady1964

DenDy ma racje - wtyczka może sugerować skórce typ widoku. Choć oczywiście można też rozbudować pulę, aby obejmowała więcej kombinacji. Pewnie skórka Estuary ma zaprogramowanych więcej widoków dla typu "videos" niż AZ2:R
(...)

Dzięki @tele

Wracając do skórki, np. w skórce Arctic: Zephyr - Reloaded dobrze działają wszystkie widoki w filman.cc, może podobne rozwiązanie uda się zastosować w skórce Arctic: Zephyr 2 - Resurrection  (AZ2:R).   Smile

Nie traciłbym czasu na tę kwestię, ale wtyczka filman.cc autorstwa mbebe bardzo fajnie działa, w przeciwieństwie np. do wtyczki ekino-tv, gdzie od dłuższego już czasu praktycznie nic nie jest aktywne. W filman.cc po bezpłatnym zarejestrowaniu i zalogowaniu się naprawdę jest dostępna duża oferta starszych, ale ciekawych filmów przesyłanych strumieniowo.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@arkady1964 

1) Jestem ciekawy - podmieniłeś plik? Czy jeszcze nie masz jak, bo np. nie jesteś przy kompie?
Jeśli podmieniłeś, to daj info, czy coś się zmieniło na lepsze. Jestem ciekaw.

2) W FanFilm (czy starym czy nowym) masz źródła z wielu serwisów, z bezpłatnych to m. in.  Filman, ekino-tv, cda, zalukaj, więc nie musisz korzystać z każdej wtyczki z osobna, bo masz wszystko w 1 miejscu. Polecam.

1
Odpowiedz
Heart 
@tele dzięki za zainteresowanie tematem.  Od czego zależy problem, dzięki Tobie i @DenDy zostało wyjaśnione.   Smile

1. Podmiana plików to nie moja bajka, chyba że wgranie całej wtyczki z pliku ZIP lub wgranie uzupełmniajacej  "nakładki" na wtyczkę. Ja po prostu na czas używania wtyczki filman.cc przełączam się na skórkę Titan MOD Omega lub Estuary MOD V2 Omega, gdzie nie mam problemów z widokiem. 
Skórka Arctic: Zephyr - Reloaded też nie ma z tym żadnego problemu, ale nie podoba mi się jej obsługa na Android TV, natomiast skórka Arctic: Zephyr 2 - Resurrection (AZ2:R) świetnie działa na Android TV, jednak do tej pory mam problem, który zgłosiłem...  Sad

2. Wiem o tym, że mogę tak zrobić jak napisałeś w FF i FF3, ale lubię i jestem przyzwyczajony do filman.cc, wtyczki autorstwa mbebe. Dlatego chcę jej dalej używać do odbioru mediów przesyłanych strumieniowo.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
@DenDy, jeżeli jest możliwe zrobienie podobnych widoków w skórce Arctic: Zephyr 2 - Resurrection  (AZ2:R), tj. jak w skórce Arctic: Zephyr - Reloaded gdzie dobrze działają wszystkie widoki w filman.cc, to fajnie.  Smile  Gdyby nie było takiej możliwości to trudno. To już tyle w temacie widoku dla filman.cc 

Dziękuję za ogrom włożonej pracy w skórkę AZ2:R Tobie i wszystkim, którzy mają wkład w rozwój tej znakomitej skórki dla Kodi.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Heart 
@tele  Nowy plik, który podałeś tj. plugin.video.filmancc-2.11_(bez_kurw.py).zip    Post na stronie:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Ściągnąłem na komputer bez żadnego problemu plik ZIP, potem instalacja z tego pliku na Android TV.

DZIAŁA TEN PLIK tj. prawie wszystkie widoki działają, w tym info testowe i graficzne np. są okładki filmów. Moim zdaniem najładniej wygląda widok Tri-Panel.  Działa też blokada widoku.

Wielkie dzięki.

Jest to znakomite rozwiązanie i je zastosowałem  Smile ,  ale po aktualizacji wtyczki przez mbebe może przestać działać i prośba do @DenDy o poprawienie widoków w skórce AZ2:R dla filman.cc jest cały czas aktualna... 
Zaznaczam, że w widokach w tym dodatku chodzi mi szczególnie o widoki graficznie podobne do Media Info/Media Info 2/Tri-Panel lub chociaż widok Tri-Panel  (ewentualnie podobny widok).

Pozdrawiam
Odpowiedz
Heart 
Działające widoki w filman.cc z zmodyfikowanej wtyczki przez @tele  (filman.cc od mbebe).  plugin.video.filmancc-2.11_(bez_kurw.py).zip    Post na stronie:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Nie wiem czy tak do końca, działa to dobrze, ponieważ sprawdzałem na szybko, ale chyba jest OK. Podaję 5 widoków, które moim zdaniem działają najlepiej. Na pewno jednak jest niesamowicie lepiej niż było... 

1.  Flix Poster  -  informacja tekstowa i okładka pudełka filmu, działa bardzo dobrze
2.  Flix Poster2  -  informacja tekstowa i okładka pudełka filmu, działa bardzo dobrze
3.  Poster Showcase  -  informacja tekstowa i okładka pudełka filmu, działa bardzo dobrze

4.  Tri-Panel  -  informacja tekstowa i okładka pudełka filmu
5.  Plakat  -  działa tylko zamiast plakatów pokazuje okładki filmów i informacje tekstowe

Działa też w skórce AZ2:R blokada widoku.

Sama wtyczka działa dość dobrze, wymaga jedynie bezpłatnej rejestracji i logowania się dla filmów bezpłatnych (wersja premium jest płatna).

Pozdrawiam
Odpowiedz
Piszesz o "poprawieniu widoków", ale tu nie ma żadnego błędu po stronie skórki.
Wszystko jest zgodnie z dokumentacją i tak jak pisałem, te widoki są dla zawartości z filmami i serialami, a nie "videos" które narzuciła wtyczka.
Jakoś nie widzi mi się zdejmowanie ograniczeń tylko dlatego, że jakaś wtyczka ma źle ustawiony kontener.
Przemyśle to...

1
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: