Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
Heart 
@DenDy, wspomniał o planach zaniechania dalszych aktualizacji skórki AZ2:R na Nexusa. 
Wśród opiekunów skórek nie jest to jakaś reguła, ale ma miejsce i bywa tak gdy najnowsza wersja Kodi już "okrzepnie" tj. kiedy ma już duże grono użytkowników i jest wystarczająco stabilna (przynajmniej dla większości użytkowników). Oczywiście moment wyboru zaniechania aktualizacji skórki dla starszej wersji kodi jest w gestii opiekuna skórki i zależy od wielu czynników.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Przerobiłem ustawianie widoków na takie, jakie jest w Horizon2, Fuse, Fuse2, Aeon Nox Silvo i kilku innych.
Czyli menu wyboru, do tego możliwość ustawiania widoku globalnie oraz indywidualnie dla każdej wtyczki.
Przycisk od zmiany widoku jest w tym samym miejscu co wcześniej.
Widok wybrany tym przyciskiem będzie stosowany w tej wtyczce, w której został ustawiony.

Szczegółowa konfiguracja znajduje się w "Ustawienia skóry -> Biblioteka -> Konfiguracja widoków".
I przykładowo by ustawić globalny widok dla wszystkich wtyczek dla kontenera z zawartością "movies" wybieramy "Plugins - Movies", tak samo ustawia się dla seriali, odcinków itd.

Poza tym poprawiłem kilka błędów oraz pozbyłem się animacji, które moim zdaniem były zbędne. Bez nich chodzenie po katalogach jest płynniejsze.

Nie wrzucam tego jeszcze do repozytorium, by chwilę potestować.
Jeśli ktoś chciałby sprawdzić czy nic się nie popsuło to -> By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..

Podziękowali: arkady1964, EMR9, kris777, leszekgd
1
1
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, sprawdziłem to na szybko po pracy, nie zauważyłem żadnych problemów. Wszystko działa bardzo dobrze.   Smile

Wielkie dzięki.

Pozdrawiam
Odpowiedz
(05-10-2024, 12:35 PM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - co prawda jest to fałszywy alarm, ale załączam też paczkę bez tego pliku (czyli bez kurw Wink ) - nie wiem, do czego on jest potrzebny, ale większość funkcji powinno i tak działać bez tego pliku.

Post będzie można ewentualnie przenieść, gdyż dotyczy pośrednio modyfikacji wtyczki, a nie skórki.
Jak zadziała, to zaproponuj autorowi, czyli mbebe, te zmiany.
Czy ktos oprócz mnie ma blad logowanie w tej wtyczce i nie idzie się zalogować wogóle?
Odpowiedz
Heart 
@Vaxer94. Wtyczka filman.cc od mbebe przestała działać, podobna sytuacja miała miejsce z 2 lata temu. Nie jest to wina Kodi, ani użytej skórki. Przyczyną leży z użycia przez serwis testu "Czy jesteś człowiekiem"  ("Nie jestem robotem"). Kiedyś jak mnie pamięć nie myli, jakaś wtyczka obsługiwała ten test lub podobny (nie była to wtyczka filmami.cc), który pozwalał na przejście do logowania, ale wtyczka od mbebe nie ma takiej funkcji...

Pozdrawiam
Odpowiedz
Dzięki za podzielenie się Wink
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
Wydana została najnowsza wersja skórki AZ2:R 1.0.26 dla Kodi 21 (Omega).   Smile

Dziękuję  @DenDy
1
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, minęło trochę czasu jak wprowadziłeś zmiany w widokach np. pozbyłeś się animacji w widokach. Przyjąłem to z mieszanymi uczuciami, ale nie pisałem o tym, gdyż ogólnie to mi się spodobało. Po czasie przyzwyczaiłem się całkowicie do obsługi widoków bez animacji w widokach, jest to naprawdę dobre rozwiązanie wpisujące się w minimalistyczny dizajn (design) skórki AZ2:R  
Widoki lepiej działają w dodatkach np. w ekino-tv poprawionym przez @tele nareszcie fajnie działa Media Info, Tri-Panel czy inne widoki. Oczywiście w FF i FF3 zawsze wszystko działało dobrze i dalej działa, ale inne dodatki były, jeżeli chodzi o widoki często bardzo słabe. Wiem, że to niedopracowanie tych wtyczek, a nie wina skórki AZ2:R. Jednak teraz po ostatnich Twoich zmianach, skórka AZ2:R lepiej działa na tych dodatkach w widokach.

Wydaje mi się, że skórka AZ2:R jest już prawie perfekcyjna...   Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
Mam pytanie odnośnie tej skórki, czy możliwe jest wyświetlenie opisu oglądanego aktualnie filmu, gdy film ten nie jest dodany do biblioteki a jest odtwarzany np z dysku usb. U mnie po wybraniu opcji "i" wyświetla się tylko nazwa odtwarzanego pliku.
Odpowiedz
(09-11-2024, 10:20 AM)stasiu12 napisał(a): Mam pytanie odnośnie tej skórki, czy możliwe jest wyświetlenie opisu oglądanego aktualnie filmu, gdy film ten nie jest dodany do biblioteki a jest odtwarzany np z dysku usb. U mnie po wybraniu opcji "i" wyświetla się tylko nazwa odtwarzanego pliku.
Żadna skórka nie umożliwia takiej funkcjonalności. W ogóle kodi nie daje takiej możliwości

Podziękowali: arkady1964
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: