Liczba postów: 17
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 15.
System operacyjny:
Urządzenie: pc
hejka, gdzie znajdę ff1 ? nigdzie niemoge znaleść ? tylko poprawki znalazłem do ff1
REKLAMA:
Liczba postów: 1,043
Liczba wątków: 59
Reputacja:
124
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
22-11-2024, 04:38 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2024, 09:09 AM przez arkady1964.)
@ lukaknw FanFilm jest do pobrania z repozytorium FanFilm (popularny skrót FF):
Index:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Potrzebna będzie aktualizacja w Kodi, następnie może być potrzebny restart Kodi.
Trochę może być problem z nazewnictwem, nie jest to sformalizowane, ogólnie to jest tak.
- FF , oficjalny FanFilm.
- FF1 , tak ostatnio najczęściej określa @ tele swoją wersję z poprawkami tj. poprawiony FF.
- FF3 , nowa wersja testowa FF, wersja finalna jest w pracach (testy otwarte są już zamknięte, ale jest dostępna na Forum ostatnia testowa wersja - edytowane).
Pozdrawiam
Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
22-11-2024, 05:07 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2024, 05:09 AM przez Tomek.)
Żeby zainstalować ff od tele wpierw musisz zainstalować wersję z repozytorium żeby zależności się pościągały prawidłowo.
Co do FF3 - nie ma i nie będzie już dostępnej wersji testowej FF3 (linki na forum są martwe). I nie polecaj jej żadnemu świeżakowi.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Reputacja:
0
System operacyjny:
(20-11-2024, 06:46 PM)tele napisał(a): W oczekiwaniu na nową wersję FF3, proponuję jeszcze usprawnienia do obecnej wersji FF1.
Najważniejsze w tym wydaniu to:- możliwość pobierania źródeł (jeśli oczywiście serwer na to pozwala) dla osób, które korzystają z wyświetlania źródeł w okienku (do tej pory można było tylko pobierać dla źródeł wyświetlanych w katalogu)
![[Obrazek: 9xaPiGVl.jpeg]](https://i.imgur.com/9xaPiGVl.jpeg)
Nowy menadżer pobierania był już dostępny w poprzednim wydaniu, więc niektórzy już pewnie go widzieli. Mogę tylko dodać, że jeśli na przycisku w kolumnie Akcja wywołamy menu kontekstowe, to czynność może zmienić się na inną (zależną od sytuacji pobieranego pliku). Można chyba do 5 plików na raz pobierać. Jeśli serwer wspiera wznawianie (np. CDA), to przy awarii Kodi, po ponownym jego uruchomieniu, pobieranie może być kontynuowane od przerwanego miejsca.
- przebudowany scraper pobranych plików, w którym zmieniłem mechanizm rozpoznawania nazw oraz dostosowałem do podłączenia innego dowolnego folderu, który także może być przeszukiwany w celu znalezenia źródeł - można np. podpiąć sobie pendriva czy inny dysk zewnętrzny czy sieciowy, który będzie w trakcie szukanie źródeł przez FanFilm także przeszukiwany.
- możliwość wyświetlania sezonów specjalnych
- obsługa clearloga oraz keyart'u pobieranych z TMDB oraz pozostałych grafik jak clearart, discart, banner, characterart z serwisu FanartTV.
Tu duże podziękowania dla użytkownika @Toov , który zmotywował mnie i wyedukował w tych nazewnictwach oraz czuwał nad prawidłowym ich zastosowaniem. Najbardziej spodobała mi się grafika characterart, która przedstawia postacie na przeźroczystym tle. Niestety, jest to grafika prawie niewspierana przez skórki, a szkoda, bo naprawdę to fajnie wygląda. Poniżej przykład dla serialu Yellowstone oraz Dragon Ball:
![[Obrazek: e8Ct9Jxl.jpeg]](https://i.imgur.com/e8Ct9Jxl.jpeg)
![[Obrazek: cQPJoVYl.jpeg]](https://i.imgur.com/cQPJoVYl.jpeg)
Dla Dragon Balla, to nawet 10 postaci po kolei jest wyświetlanych - fajny efekt.
Skórka, która to wyświetla to Aeon Tanjo, dostępna w oficjalnym repozytorium Kodi
Przy okazji grafik, to jeszcze nadmienię, że zmieniło się kilka Ustawień (zajrzyjcie) m. in. jak ktoś wykorzystywał już serwis FanartTV, to musi teraz włączyć takie ustawienie w opcjach wtyczki.
- inne drobniejsze poprawki, wyłapane w czasie pracy i testów a także zgłoszone przez innych użytkowników.
To już chyba tyle i aż tyle.
Jeśli oczywiście ktoś trafi na jakiś błąd czy problem a działało mu to lepiej w poprzedniej wersji, to przypominam, że można śmiało wersje zamieniać na tą, która nam lepiej działała. Proszę tylko pamiętać o instalowaniu jednocześnie obu plików zip tej samej wersji, czyli i FF i PTW.
Aktualizacja:
21-11-2024: poprawka ze względu na błąd uniemożliwiający ustawianie widoków dla poszczególnych kategorii (filmów, seriali, sezonów, odcinków, źródeł) w danej skórce. Błąd wykrył użytkownik @manieKMP. Dzięki. Jest szansa , zęby w kategoriach było "nowe filmy" "nowe seliale" na starym FF tak było i glownie tak oglądaliśmy i to mi pasuje, a tak jesdt tylko jakieś najpopularniejsze itd , a nie ma tego . Jest szansa na to ? Pozdrawiam
Liczba postów: 615
Liczba wątków: 3
Reputacja:
801
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
22-11-2024, 12:47 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2024, 12:48 PM przez tele.)
@ lukaknw
Dzięki za komentarz.
Akurat ostatnio, jeden z użytkowników zwrócił mi uwagę, że ta lista generuje bardzo dziwne wyniki, niektóre filmy (czy filmiki chyba) trwające po kilka minut tylko , tytuły z całego świata. Więc po krótkim przyjrzeniu się temu, na razie to ukryłem. Oczywiście, jeśli jest taka potrzeba, to przywrócę.
Napisz jeszcze jak sobie radzisz z takimi dziwolongami na tej liście?
A nie lepiej wybierać z listy "W kinach"?
Tak pytam, bo sam nie za bardzo korzystam z tego.
Podziękowali: arkady1964
Liczba postów: 20
Reputacja:
2
System operacyjny:
Urządzenie: Dell
Osobiście rady byłbym gdyby temat Zaluknij.cc rozwikłać. U mnie nie trybi. Jak widzę screen i opis: znajduje xyz źródeł to przyznam ze zazdroszczę użytkownikom którym to działa....
REKLAMA:
Reputacja:
801
System operacyjny:
22-11-2024, 01:33 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2024, 01:34 PM przez tele.)
@ Sylwestri
![[Obrazek: zh7JRf6l.jpeg]](https://i.imgur.com/zh7JRf6l.jpeg)
Wyszukiwałem film "Dziki Robot" z tego roku.
Zajrzyj w swój log.
U mnie np. wygląda on tak (fragment):
[external.py] scraper_init=False
Provider loading Error - "zerion" : 'dict' object is not callable
[sources.py] [play] potrzeba wyszukiwania źródeł
[sources.py] title='The Wild Robot' localtitle='Dziki robot' year='2024' imdb='tt29623480' tvdb=None tmdb='1184918' season=None episode=None tvshowtitle=None premiered='20.09.2024' originalname='The Wild Robot'
[zaluknijcc.py][do_search] search_title: 'dziki robot' type_='movie'
[library.py] przekazano źródeł: 0
[cdahd.py][do_search] strona schowana obecnie za Cloudflare
[pobrane.py][sources] przekazano źródeł: 0
[zaluknijcc.py][do_search] out_url='https://zaluknij.cc/film/dziki-robot-2024'
[zaluknijcc.py][sources] przekazano źródeł: 8
[cdapl.py][search] nie znaleziono pasujących
[ekinotv.py][do_search] pasuje link='/movie/show/dziki-robot-hd-the-wild-robot-2024-dubbing/35054'
[ekinotv.py][sources] odrzucono źródło od UPZONE (nic z tego nigdy nie działa)
[ekinotv.py][sources] przekazano źródeł: 4
[filman.py][search] brak wyników
[sources.py] Filtrowanie
[sources.py] Removed 0 duplicate sources from list
[sources.py] disallowed_words=['oboom']
[sources.py] Sortuję wg dostawców
[sources.py] open dialog select
Zobacz, jakie wpisy masz przy pozycjach oznaczonych [zaluknijcc.py]
1
Reputacja:
0
System operacyjny:
(22-11-2024, 12:47 PM)tele napisał(a): @lukaknw
Dzięki za komentarz.
Akurat ostatnio, jeden z użytkowników zwrócił mi uwagę, że ta lista generuje bardzo dziwne wyniki, niektóre filmy (czy filmiki chyba) trwające po kilka minut tylko , tytuły z całego świata. Więc po krótkim przyjrzeniu się temu, na razie to ukryłem. Oczywiście, jeśli jest taka potrzeba, to przywrócę.
Napisz jeszcze jak sobie radzisz z takimi dziwolongami na tej liście?
A nie lepiej wybierać z listy "W kinach"?
Tak pytam, bo sam nie za bardzo korzystam z tego. Głównie moja żona tak ogląda i mówi ,że nie miała takich problemów a dużo tego ogląda . „W kinach „ tez mówiłem ,ale chodzi jak np. Na Netflix jest premiera jakiegoś filmu To tam od razu był ,a tak musi szukać ?jeśli nie było by problemu to wahnie jak byś odkrył to ,a ona napewno te przetestuje .
Reputacja:
801
System operacyjny:
@ lukaknw
FanFilm ma nam wszystkim służyć jak najbardziej szeroko, więc jak ktoś z czegoś korzysta, a innym to nie przeszkadza, to nie widzę problemu.
Poza tym, coś tam poprawiłem.
Proszę potestuj i daj znać.
1
1
Reputacja:
0
System operacyjny:
22-11-2024, 01:49 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2024, 01:54 PM przez lukaknw.)
(22-11-2024, 01:43 PM)tele napisał(a): @lukaknw
FanFilm ma nam wszystkim służyć jak najbardziej szeroko, więc jak ktoś z czegoś korzysta, a innym to nie przeszkadza, to nie widzę problemu.
Poza tym, coś tam poprawiłem.
Proszę potestuj i daj znać. Dziękuję bardzo  w weekend przetestujemy i dam znać czy coś dziwnego czy nie
1
|