Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Naj szybciej i naj prosciej bedzie moim zdaniem spróbować poprzez shareme

Polski interface a nie tak jak w send files to TV trzeba angielski odrobine znac

ShareMe: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: theglide@wp.pl
Odpowiedz
REKLAMA:

Nie zapominajcie o podstawowej i najwygodniejszej metodzie przerzucania plików z komputera (czy z telefonu) na Android TV: instalacja aplikacji X-plore - a następnie skonfigurowanie w niej chmury (np. Dropbox, Mega, Google...).
Moim zdaniem nie ma nic wygodniejszego: wrzucasz do chmury co chcesz - a w X-plore z telewizora pilotem zarządzasz sobie chmurą tak, jakbyś zarządzał folderem w TV (kopiujesz, przenosisz w obie strony, kasujesz...).
Bułka z masłem.

Odpowiedz
Może warto dodać w pierwszym poście,że trzeba najpierw zainstalować zwykły FF ?
Odpowiedz
Myślałem że koledze chodzi o pełny dostęp do folderu data w nowszych wersjach androida bez odblokowania bootloader. Ale program adblink to potrafi.Przydaje się to jeśli ktoś ma tv z Androidem , google tv bo często tv mają mało pamięci wewnętrznej a kodi wraz z wtyczkami może dużo ważyć.ADBlink może usuwać aplikacje google, systemowe które są niepotrzebne ale trzeba uważać które aplikacje się kasuje najlepiej takie od Google które nie mają wpływu na funkcjonowanie tv a można zwolnić pamięć.

1
Odpowiedz
Pewnie to nie jest powiazane, ale wczoraj zainstalowalem dodatek tele (wczoraj fajnie szybko, prawie natychmiast), a dzisiaj:
024-12-20 20:34:41.369 T:116 warning <general>: [FanFilm] Provider loading Error - "xt7" : 'FileFinder' object has no attribute 'find_module'
2024-12-20 20:34:41.369 T:116 warning <general>: [FanFilm] Provider loading Error - "zaluknijcc" : 'FileFinder' object has no attribute 'find_module'

I tak dla wszystkich zrodel. Probowalem wywalic, zainstalowac ponownie... bez efektu.
Efekt natomiast w ramach GUI, to "No Stream Available" i wyskakuje natychmiast po probie wyszukania zrodel.
Czyscilem cache FanFilm, reinstalowalem...
Prosba o pomoc/podpowiedz.
Sprzet to Ubuntu 24.04.1 LTS
Odpowiedz
@koljaiczek
Chyba Ci się Python zaktualizował do wersji 3.12

Spróbuję przygotować poprawkę.
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam
Jestem nowy i mam problem z tym że po kliknięciu w dowolny link filmu, które bez problemu wyszuka kodi pojawia się informacja ze źródło nie działa nie wiem już co robić. Urządzenie to tv tcl wersja FF i PTW 2024.12.13  . Jest kilka filmów co się odpalam ale większość nie. POMOCY
Odpowiedz
Narazie wtyczka się zepsuła. Czekamy na nową wersję

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
(22-12-2024, 06:04 AM)pawel1991a napisał(a): Narazie wtyczka się zepsuła. Czekamy na nową wersję

I to przezto nie dziala? U kolegi chodzi ok. Problem dotyczy wszystkich. Która to wtyczka?
Odpowiedz
Post #85 i #86 się tego tyczy.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: harry92, 1 gości