Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Mam starsza wersję wtyczki ( slbo się samo zaktualizowala nei wiem nie pamiętam a nie mam pod ręką), porobiłem sobie zakładki i podfora, i np mam fanfilm filmy, seriale gatunek najnowsze itp, itd. Tak samo zrobiłem z mbebe i zeriun i tu jest problem, bo wejdę w seriale wybiorę dany odcinek i go nie wl tyloo pisze ze nie można go wl błąd mbebe czy jakoś tak, natomiast na przeglądarce nie ma tego problemu i działają linki bez problemu. Nie wiem czy to wina skina czy mbebe czy czegoś innego, będę po 22 w domu to nagram i pokaże
Odpowiedz
REKLAMA:

Ne nagrywaj, nie ma sensu zaśmiecać tego wątku. Naucz się pisać jakoś składnie, bo trudno jest przebrnąć. I tak: to nie wina skina tylko wtyczki i tu tylko się domyślam że chodzi o MBfilm z rrpo mbebe. Otóż ona nie działa. Załóż wątek swój o tej wtyczce, to może ktoś poradzi coś.
1
Odpowiedz
Przy okazji pomocy jednemu koledze z forum, natrafiłem na niedziałające linki z "ekino" - te z "voe", gdzie do tej pory działały oraz jakieś nowe "sstream". Po konsultacji z Gujal00 udało się je wykorzystać.

Dla Voe linki muszą być odtwarzane przez wtyczkę Inputstream Adaptive - więc zrobiłem, na razie trochę eksperymentalnie, aby można było daną pozycję odpalić przez ten dodatek (menu kontekstowe na danym źródle, czyli źródła muszą być pokazywane w katalogu), choć nieprawidłowe wybranie odtwarzania przez IA powoduje u mnie zawieszenie Kodi.
Dodałem też w Ustawieniach FF opcję, aby wszystkie linki, które mają frazę ".m3u8" w adresie odtwarzane były przez ten dodatek.

Testowałem na "Czerwona jedynka" i "Sonic 3", na źródłach z ekino tylko.

Jeśli gdzieś w innym serwisie też występują źródła "sstream", to dajcie znać.

Jak ktoś chce potestować i podzielić się uwagami, to proszę.

Podziękowali: arkady1964, martairafal, sky02
1
1
1
1
Odpowiedz
(30-12-2024, 06:53 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Witam najprawdopodobniej przyczyną nieotwierania linków w FF jast jakas blokada przez dostawce internetu bo przełączę się na neta z telefonu i dziala na innych sieciach też. Jest jakaś możliwość przekierowania portu czy coś takiego by kodi dzialalo. A jakby operator pytal co ma odblokować np adres strony by dzialalo to co mu dokładnie podac? Tutaj link z logami By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
@Przemo85
Daj log z nowszej wersji - albo tej co Ci wysłałem, albo tej z poprzedniego postu.

To nie dostawca internetu blokuje serwis, lecz serwis, z którym chcesz się łączyć, blokuje twój adres ip.
Choć w przypadku ekino to dziwne, bo wyszukuje ci źródła, ale problem pojawia się przy próbie odkrycia właściwego linku. Dobrze by było jakbys sprawdził zachowanie ekino na wtyczce ekino - przeszukaj forum aby ją znaleźć.
Odpowiedz
(30-12-2024, 05:55 PM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
A tutaj jeszcze logi z ekonom i też nie dziala na domowej sieci 
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

@Przemo85
Wydaje mi się, że to taki przypadek, jak opisał @CrazyDzik

Wypróbuj jego sposób, a może akurat Ci zadziała.
Odpowiedz
(30-12-2024, 05:55 PM)tele napisał(a): (...)
To nie dostawca internetu blokuje serwis, lecz serwis, z którym chcesz się łączyć, blokuje twój adres ip.
(...)

Skoro tak, to jak to ominąć np. w przypadku  Zaluknij, z tym zawsze są największe problemy...  Sad   Nie wiem, @tele, może VPN pomoże?

Pozdrawiam
Odpowiedz
(30-12-2024, 02:16 PM)szopns napisał(a): Ne nagrywaj, nie ma sensu zaśmiecać tego wątku. Naucz się pisać jakoś składnie, bo trudno jest przebrnąć. I tak: to nie wina skina tylko wtyczki i tu tylko się domyślam że chodzi o MBfilm z rrpo mbebe. Otóż ona nie działa. Załóż wątek swój o tej wtyczce, to może ktoś poradzi coś.
Sory za te przecinki, mam zbyt czuły dotyk w tablecie i ciągle się klikają. Fakt, teraz włączyłem i to wtyczka mb filmy
Odpowiedz
Wtyczka MB filmy już dawno nie działa, przynajmniej u mnie.

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: harry92, 1 gości