Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Ale dlaczego np jak włączam obojętnie jaka treść z darmowego źródła w 1080p i do porównania to samo z linków premium np xt7 czy tam nopremium też 1080p to jakość jest lepsza w darmowych np pisze1080p
A są jakieś piksele.
Odpowiedz
REKLAMA:

Dlatego lepiej mieć premium, choć oczywiście to trochę kosztuje.
Poza tym, te oznaczenia nie muszą się pokrywać z rzeczywistością.
Dane pobierane są z opisów plików, albo ze strony i nie są weryfikowane. Dlatego jak odpalisz już faktycznie źródło, to będzie można stwierdzić, czy opis się zgadza, czy trochę się minął z prawdą.
I jeszcze jest jedna rzecz, o której rzadko się mówi, a już w ogóle nie oznacza - bitrate - w uproszczeniu stopień kompresji.
Dlatego samo oznaczenie, że wideo ma rozdzielczość FullHD (1080p, czyli 1080 pikseli w pionie) nie oznacza jeszcze, że wizualnie będzie się go lepiej oglądało niż np. 720p ale o mniejszym stopniu kompresji, co widoczne będzie przy szybko zmieniających się obrazach i ilości szczegółów na ekranie.
Także pozyskanie obrazu też ma znaczenie - są filmy nagrywane kamerami 4k, ale z kina, więc mimo, że wideo ma rozdzielczość 2160 pikseli w pionie, to jakość wizualnie będzie gorsza od źródła 1080p zgranego z serwisu streamingowego czy płyty Bluray.
W ostatniej aktualizacji dodałem gwizdkę do oznaczeń niektórych rozdzielczość, które są wyjątkowo niepewne. Np. portal ekino, czy cdahd, opisują źródło jako "wysoka jakość", ale raz to jest 720p a czasami 1080p. I póki nie odpalisz, to się nie przekonasz.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
@tele 
zobacz wiadomość prywatną
Odpowiedz
KONIEC ROKU - PODSUMOWANIE

Dziś ostatni dzień 2024 roku.

Fajnie byłoby, aby choć z kilku użytkowników tego forum napisało w temacie wątku, czyli co Wam najbardziej się przydało ze zmian, które udało się wprowadzić przeze mnie, i ewentualnie z czego jesteście rozczarowani, lub czego byście jeszcze oczekiwali w przyszłym roku, choć liczę na to, że w przyszłym roku pojawi się już następca, czyli FF3.

Ja najbardziej jestem zadowolony z tego, że udało się znacznie przyspieszyć działanie wtyczki oraz ożywić darmowe źródła, co było chyba jednym z głównych celów powstania wtyczki, czyli, że FanFilm miał być wtyczką dla polskich źródeł z lektorem. Oczywiście po drodze udało się naprawić też sporo innych problemów, takich jak m.in. synchronizacja między urządzeniami w ramach konta trakt, obrazki typu clearlogo, rozbudowane filtry segregujące źródła wg wybranych kryteriów, "kosz" odrzuconych źródeł, lepsza współpraca z TMDB Helperem, czy Autowidget, rozbudowanie menadżera pobierania,

Nie planuję dalszego rozbudowywania wtyczki, jedynie reagowanie na jakieś doraźne problemy związane z bieżącym działaniem, o ile będą możliwe do naprawienia.

Szkoda, że nie udało się wszystkim pomóc, ale mam nadzieję, że udało się zrobić więcej dobrego niż złego.

Czekam na Wasze podsumowania i opinie. Będzie mi miło dowiedzieć się czegoś o Waszych preferencjach i oczekiwaniach.

Pozdrawiam

Podziękowali: Toov, martairafal, szopns, Plpuser, artmiecz, jorg35, Xetar, arkady1964
2
1
Odpowiedz
@tele  Dzięki za wsparcie dla FF Mod.  Wtyczka jak dla mnie działa super, tylko w przypadku  Zaluknij, z tym zawsze są największe problemy. Jednak nie ma to dla mnie większego znaczenia, ponieważ to co działa FF Mod jest dla mnie wystarczające...

Szczęśliwego Nowego Roku!   Smile

Podziękowali: tele
Odpowiedz
Ten mod pobieramy z postu 128? Jednocześnie możemy mieć zainstalowaną standardową wersję fan film?
# Kodi rządzi #
Odpowiedz
REKLAMA:

Jest to nakładka na FanFilm, ostatnia wersja z postu #144 (dla odróżnienia pod nazwą FF Mod od @tele).  Oddzielnie może być nowy FF3 (obecnie linki nie są dostępne).

Pozdrawiam
Odpowiedz
(31-12-2024, 12:46 PM)adrt8v napisał(a): Czy jednocześnie możemy mieć zainstalowaną standardową wersję FanFilm?

Tak jak @arkady1964  napisał, jest to aktualizacja do FanFilm.
Jak jesteś zadowolony z istniejącej wersji, to nie musisz nic aktualizować. Dwóch wersji mieć nie będziesz jednocześnie.
Dobra wiadomość to taka, że zawsze możesz sobie zainstalować wersję, którą chcesz. Czyli downgrade też jest możliwy.
Nazwa powstała tylko na potrzeby tego wątku. ID wtyczki się nie zmienił.
1
Odpowiedz
(30-12-2024, 06:57 PM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Wypróbuj jego sposób, a może akurat Ci zadziała.
Dzięki wielkie za dobrą rade- pomogło problem rozwiązany ale w życiu bym nie przypuszczal że taka może być przyczynaSmile
1
Odpowiedz
Ja dziękuję w modyfikacji ff za:

Limit GB przydaje się przy linkach premium można na sztywno ustawić np. 15 gb i zawsze jest bardzo dobra jakość.

Unikaj fraz bardzo przydatne można precyzyjnie ustawić czego unikać w linkach (nazwach) ja mam np jak pisze multi ale nie wiadomo jaka jest ścieżka bardziej przy nowych materiałach ale metodą prób wiem jaka scieżka kryje sie poza pl

Nie stosuj gdy występuje czyli nie filtruje nazwy w unikaj fraz dla mnie przydało się
I wszelkie filtry które pomagają dobrać wg. swoich ustaleń

Jak się dobrze wszystko ustawi to opcja autoodtwarzania się przydaje jedno kliknięcie i można oglądać

Podziękowali: tele
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: harry92, 1 gości