Liczba postów: 184
Liczba wątków: 2
Reputacja:
57
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: ATV Philips
(02-02-2025, 08:43 PM)harypoter napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Podpiąłeś się przypadkiem pod cudzego posta... - a chodzi Ci o źródło booster z obejrzyj.to.
Tak, w tej chwili źródło nie działa, jest problem z resolverem - jeśli Gujal naprawi, to znowu będzie działać (zapewne przez jakiś czas, aż znowu padnie). Taka zabawa w kotka i myszkę.
1
REKLAMA:
Liczba postów: 615
Liczba wątków: 3
Reputacja:
801
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
(02-02-2025, 06:16 PM)arkady1964 napisał(a): W tej wersji nie działają jeszcze napisy AI, jednak dla mnie jest to sprawa drugorzędna. Nie zmienia to faktu, że są one ostatnio bardzo często stosowane w filmach i dobrze gdyby była obsługa napisów AI także w FF Mod. Przeglądarki internetowe je obsługują.
Ostatnia wersja FF Mod jest przygotowana na obsługę napisów, ale dodatkowy niezbędny komponent, resolver, nie został do tej pory wydany publicznie, więc póki to nie nastąpi, to albo ktoś sobie ręcznie go musi pobrać ze strony i zaktualizować, np. poprzez podmianę plików, albo trzeba poczekać. Mam nadzieję że już wkrótce to nastąpi, bo od wydania ostatniej wersji (157) już trochę minęło.
Podziękowali: arkady1964
2
1
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 17.0
System operacyjny:
Urządzenie: Mecool M8S Pro PLUS +
02-02-2025, 09:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2025, 10:09 PM przez chudyxxx.)
Jak zainstalować tą modyfikację na tv boxie z androidem? Na Windowsie działa bez problemu, a na androidzie nie znajduje mi pliku .zip w kodi. Zaznaczę że robię tak samo na Windowsie i po kliknięciu w "zainstaluj z pliku zip" i wybraniu ścieżki z pendrive instaluje aktualizację. Robiąc to samo na Android boxie po wejściu we właściwą ścieżkę nie ma plików zip. To samo mam na kodi 20 jak i kodi 21. Ma ktoś jakiś pomysł?
Edit: rozwiązanie z innego tematu na forum
"Zobacz na to. Nazewnictwo może być inne ale zasada ta sama. "Na Android TV przejdź do Ustawienia -> Aplikacje - Kodi -> Uprawnienia -> Pliki i multimedia i wybierz Zawsze zezwalaj.
Następnie otwórz ponownie Kodi"
Liczba postów: 1,043
Liczba wątków: 59
Reputacja:
124
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
03-02-2025, 04:38 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2025, 04:44 AM przez arkady1964.)
(02-02-2025, 05:47 PM)Rena86 napisał(a): Mi nie działa
(31-01-2025, 09:33 AM)tele napisał(a): @SpongeBob @dobosz23
Wypróbujcie tę wersję
@ Rena86 Musi działać ostatni FF Mod od @ tele. Ja też mam Mi Box-a i wszystko śmiga rewelacyjnie.
Może zrób nową instalację, przecież nie jest to dużo zachodu. Przeczytaj dokładnie post 1 i 5 z niniejszego wątku i postępuj dokładnie zgodnie z instrukcjami. Skoro innym użytkownikom działa to i Tobie też powinno działać bez problemów (jak wszystko prawidłowo zainstalowałaś).
Pozdrawiam
Reputacja:
124
System operacyjny:
(02-02-2025, 09:55 PM)tele napisał(a): (02-02-2025, 06:16 PM)arkady1964 napisał(a): W tej wersji nie działają jeszcze napisy AI, jednak dla mnie jest to sprawa drugorzędna. Nie zmienia to faktu, że są one ostatnio bardzo często stosowane w filmach i dobrze gdyby była obsługa napisów AI także w FF Mod. Przeglądarki internetowe je obsługują.
Ostatnia wersja FF Mod jest przygotowana na obsługę napisów, ale dodatkowy niezbędny komponent, resolver, nie został do tej pory wydany publicznie, więc póki to nie nastąpi, to albo ktoś sobie ręcznie go musi pobrać ze strony i zaktualizować, np. poprzez podmianę plików, albo trzeba poczekać. Mam nadzieję że już wkrótce to nastąpi, bo od wydania ostatniej wersji (157) już trochę minęło.
Jest wersja 158.
Pozdrawiam
Liczba postów: 28
Reputacja:
2
System operacyjny:
Urządzenie: Google TV
03-02-2025, 07:57 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2025, 07:57 PM przez harypoter.)
Czy mógłby ktoś potwierdzić że działają napisy? Wyskoczyła aktualizacja, zaktualizowałem, wyszukuje już teraz napisy ale ich nie wyświetla podczas filmu. Czy potrzebuje coś poustawiać więcej niż jest defaultowo?
1
REKLAMA:
Reputacja:
124
System operacyjny:
Niestety u mnie jest to samo...
Pozdrawiam
Liczba postów: 615
Reputacja:
801
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
Podajcie tytuł filmu i źródło (to ważne).
Sprawdziłem na 2 tytułach - "Heretyk" i "Bez paniki" - źródło "Lulustream" - mi wyświetla napisy.
![[Obrazek: n5ZKl0gl.jpeg]](https://i.imgur.com/n5ZKl0gl.jpeg)
Liczba postów: 113
Reputacja:
66
System operacyjny:
Urządzenie: MiBox/Tablety
03-02-2025, 08:52 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2025, 10:28 PM przez manieKMP.)
Może z napisami jest tak jak pewien "problem" ze ścieżką dżwiękową... Ustawienia->Odtwarzacz->Język->Preferuj napisy w języku, domyślnie jest ustawiony "Brak", więc nic nie wyświetla póki się nie wybierze ręcznie podczas odtwarzania lub ustawi w opcję w ustawieniach Kodi.
Liczba postów: 184
Reputacja:
57
System operacyjny:
Urządzenie: ATV Philips
(03-02-2025, 08:44 PM)tele napisał(a): Podajcie tytuł filmu i źródło (to ważne).
Sprawdziłem na 2 tytułach - "Heretyk" i "Bez paniki" - źródło "Lulustream" - mi wyświetla napisy.
Potwierdzam: sprawdzone na "Heretyk" i "Bez paniki" (Lulustream) - wyświetlają się polskie napisy.
Napisy należy wybrać ręcznie z listy dostępnych napisów, bo domyślnie ładuje się pusty plik ("empty").
|