Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
@tele Po tym jak napisałeś, że u Ciebie na "Oknach" to działa normalnie i "looknięciu" w podany przeze mnie log (nie było jeszcze odpowiedzi innych), myślałem że może to problem z "kodekiem" czy coś, bo i tablet do filmów i seriali to staruszek z And. 6 (w logu ISA podało najpierw, że "chce" coś pobrać z jakiegoś adresu i dodstaje 404, potem "chce" jakiś dodatkowych informacji dla kodeka ""id 27"). Więc podjumałem prezent ode mnie dla "lokatorki" Wink i po "żon-glerce" plikami (And. 14 i ta "tragedia" z dostępem do Android/data...) wyszło w sumie to samo, z tą różnicą że log wyglądał inaczej (brak wspomnianiego adresu z błędem 404 i "codec id 27").

No i jak napisałeś, możliwe że devy od tego dodatku nałożyli jakieś ograniczenia ze względu na specyfikę danego OSu, nie wiem. (no i włączyła mi się ciekawość i pytania na ten temat: co i czemu ogranicza dziaanie ISA, czy można to poprawić, czy na nowszych OSach musi ono być... itd. itp., a na GH tego dodatku wolę ich nie zadawać, pewnie "zachęcano" by mnie do podania przykładów z czym jest problem... kto wie, może to bug na konkretnych platformach).
Odpowiedz
REKLAMA:

(17-02-2025, 07:53 PM)tele napisał(a): @manieKMP Jeśli używasz wyświetlania źródeł w katalogu (a nie w okienku), to na takim źródle wywołujesz menu kontekstowe i możesz wybrać "Nie odtwarzać przez IA" - wówczas nie musisz przestawiać w Ustawieniach.

Kto ma skonfigurowany w advancedsettings.xml zewnętrzny odtwarzacz wideo dla Kodi, ten dla źródeł PLAYER może również użyć opcji "Odtwórz, używając..." w menu kontekstowym filmu - niezależnie, czy źródła wyświetlają mu się w katalogu, czy w okienku (sprawdzone dla: Android TV, zewnętrzny odtwarzacz: VLC, opcja z ISA: aktywna).
Odpowiedz
@tele mógł byś spojrzeć:

dodałem serial By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. fanfilm dodał go do bibilioteki, ale jak chce go ruchomić z bibilioteki wywala błędy. Jak wejde w fanfilm moje sriale i tam włącza się normalnie. źródła rapideo

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
@tasior55
Dobrze, że dajesz logi - to bardzo ułatwia. Wzór dla innych.

Zamieszczam poprawioną wersję.

Podziękowali: arkady1964, tasior55, martairafal
1
1
1
Odpowiedz
(03-02-2025, 08:44 PM)tele napisał(a): Podajcie tytuł filmu i źródło (to ważne).
Sprawdziłem na 2 tytułach - "Heretyk" i "Bez paniki" - źródło "Lulustream" - mi wyświetla napisy.
[Obrazek: n5ZKl0gl.jpeg]
We live in time- źródło Lulustream
Zainstalowany i włączony Inputstream Adaptive
Napisy AI nie działają

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
@tele Działa, jak znajdę jakiego bug to chętnie podzielę się logami SmileSmile

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
REKLAMA:

Nietrafione wyniki z CDA:

[Obrazek: 4sKRdSS.jpeg]
Odpowiedz
(19-02-2025, 06:00 PM)DarDo napisał(a):
(03-02-2025, 08:44 PM)tele napisał(a): Podajcie tytuł filmu i źródło (to ważne).

"We live in time" - źródło Lulustream
Zainstalowany i włączony Inputstream Adaptive
Napisy AI nie działają

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

1) Niepotrzebnie zamieściłeś screen, który nie pasuje to Twojego postu i jest w tym przypadku mylący.
Przy odpowiadaniu na wiadomość można dopasować treść do pytania, czyli czasami warto niektóre elementy usunąć.

2) Na stronie internetowej to źródło też nie wyświetla napisów, więc i w Kodi ich nie ma.

(19-02-2025, 06:49 PM)kocur napisał(a): Nietrafione wyniki z CDA:

No niestety, ale wyszukiwanie w CDA to podwyższone ryzyko, bo uploaderzy nazywają bardzo róźnie swoje wrzutki (może dlatego, aby za szybko nie została usunięta). Można zacieśniać filtry, ale wtedy będzie w drugą stronę, że nie będzie znajdował, a powinien.
Długo eksperymentowałem z wynikami z CDA, sprawdzam nawet czas trwania (tylko niestety muszę założyć jakąś tolerancję, które potrafi czasami nawet do 11 minut wynosić).
Badanie roku też się nie sprawdza, bo trafiłem na tytuły, gdzie rok różnił się nawet o 3 lata.
Najwięcej błędów będą dawać krótkie tytuły (czyli takie 1 2 wyrazowe).
Dlatego dobrze jest mieć włączone pokazywanie nazw plików, jeśli korzystamy ze źródeł z CDA.

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
@tele jest możliwość dodania przycisku do fanfilm żeby wykonała synchronizacja po naciśnięciu tmdb lub imdb. Aktualnie opcje jest albo przy stracie, albo zaplanowana. Brakuje mi ręcznego takiego wywołania Smile
Odpowiedz
@tasior55
Nie zastanawiałem się nad tym.
Ale,
We wtyczce jest opcja "Aktualizuj bibliotekę po dodaniu nowej pozycji" - próbowałeś? U mnie zadziałało.
Jak to wlączysz, to po dodaniu elementu, uruchamia się proces aktualizacji biblioteki.
Możesz też przed wywołać opcję "Odśwież teraz" na katalogu (z menu kontekstowego) aby wczytał Ci jeszcze raz pozycje z serwera (bo standardowo, to chyba co godzinę odświeża takie listy). I potem jeszcze raz wybierz "Dodaj do bilioteki"
[Obrazek: og2HpBVl.jpeg]

Poza tym, u mnie skórka pozwoliła włączyć, czy też dodać do ekranu głównego, polecenie Kodi "Aktualizuj bibliotekę" więc mogę sobie na żądanie to robić.
[Obrazek: 5gjN2w2l.jpeg]
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości