Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
@tele

Nie wszystkie strony obsługiwane przez JDownloadera mają API. Czasem jest to parsowanie strony www.
Przykładowo filebit ma (By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować., dokumentacji brak), a tb7.pl i xt7.pl nie mają.
API mają też np. nopremium i rapideo.

A jeżeli chodzi o drugie pytanie, to tak, to strona sc7.pl
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Mam pytanie, bo się trochę pogubiłem odnośnie tych "Externali" w FF i w związku z tym możliwości oglądania filmów pochodzących z serwisu Disney+ bezpośrednio w Fanfilmie. Posiadam dostęp do serwisu Disney+ i obecnie w Kodi korzystam z wtyczki z oficjalnego repo Slyguy - wtyczka v.0.20.3 natomiast wtyczkę FF i modół PTW na razie mam w wersji 2024.14.01.250228. Proszę o krótką instrukcję co mam teraz zainstalować - zrobić żeby bezpośrednio we wtyczce FF pojawiały mi się także razem z innymi - źródła z Disney+ i oczywiście żeby je w FF odtwarzać? Czy wystarczy, że zainstaluję najnowszą aktualizację od Kolegi TELE tą z 2025-03-15 czy może 2025-03-16?
Odpowiedz
@steve4
Dokładnie, wystarczy że zainstalujesz wersję bądź z soboty, lub z niedzieli.

(16-03-2025, 04:36 PM)PLDzerghh0 napisał(a): tele | działa wam w tej wersji po coś mi nie chce znowu autoryzować
Tele sprawdziłeś tą wersję czy działa
Za którymś tam razem wbiło
Tą nową wersją
Nie użyłem nawet tej nowej wersji raz wygrałem i później wgrałem co wcześniejszą co jest w linku powyżej ,
FanFilm Brak zrodeł
cannot acce
Dlaczego na każdym filmie jest takie coś darmowych źródłach

Cześć

Rozumiem twoją frustrację, że Ci nie działa, ale ponieważ problem jest jednostkowy, u mnie np. nie wystąpił, u innego kolegi też nie, to trudno w ciemno przygotować poprawkę, a Ty nie dałeś nawet żadnego logu.
Poświęcam swój prywatny czas, aby pomagać innym jak mają kłopot i nikt mi za to nie płaci.

Co to testów - oczywiście, że sprawdzam na tyle, na ile mogę. Ale jest dużo różnych konfiguracji, że może zdarzyć się, że u kogoś nie zadziała i wtedy trzeba szukać przyczyny.
Jeśli mamy tworzyć społeczność, która sobie pomaga, w ramach hobby, to dajmy także coś od siebie.

I pamiętaj, jeśli Ci zależy, to zrób trochę testów, sprawdź to i owo, naucz się generować logi - daj mi tyle informacji, abym mógł Ci skutecznie pomóc - kilka słów "mi nie działa" to za mało. Ja Ci napiszę "a u mnie działa" i co? Jest sens?

Poza tym, jak Ci nie pasuje, nie musisz wcale używać żadnych z moich modyfikacji. Możesz zainstalować sobie wersję z repozytorium (tzw. oficjalną), albo poczekaj na FanFilm3.

Wracając do tematu - ponownie zajrzałem w kod, i ponownie postarałem się coś ulepszyć, trochę w ciemno, bo u mnie działało. Więc jak chcesz, możesz spróbować wersji z godz 23:50.

Podziękowali: arkady1964, Croton, Toov, RadziuOi, artpaw
3
1
1
Odpowiedz
(16-03-2025, 04:36 PM)PLDzerghh0 napisał(a): tele | działa wam w tej wersji po coś mi nie chce znowu autoryzować
Tą nową wersją
Nie użyłem nawet tej nowej wersji raz wygrałem i później wgrałem co wcześniejszą co jest w linku powyżej ,
FanFilm Brak zrodeł
cannot acce

"Cześć

Rozumiem twoją frustrację, że Ci nie działa, ale ponieważ problem jest jednostkowy, u mnie np. nie wystąpił, u innego kolegi też nie, to trudno w ciemno przygotować poprawkę, a Ty nie dałeś nawet żadnego logu.
Poświęcam swój prywatny czas, aby pomagać innym jak mają kłopot i nikt mi za to nie płaci.
(...)"

Tak jest, jedynie czym można wyrazić uznanie jest przyznanie punktu reputacji. W ten sposób można okazać szacunek dla pracy @tele i jest to zasłużone.  Szacun @tele.   Smile

Pozdrawiam

Podziękowali: tele
1
1
1
Odpowiedz
(16-03-2025, 11:03 PM)tele napisał(a): @steve4
Dokładnie, wystarczy że zainstalujesz wersję bądź z soboty, lub z niedzieli.
Zainstalowałem tą z soboty i jest OK. wszystko działa jak należy WIELKIE DZIĘKI!!!

Tą nową wersją
FanFilm Brak zrodeł
cannot acce

Cześć

Co to testów - oczywiście, że sprawdzam na tyle, na ile mogę. Ale jest dużo różnych konfiguracji, że może zdarzyć się, że u kogoś nie zadziała i wtedy trzeba szukać przyczyny.
Jeśli mamy tworzyć społeczność, która sobie pomaga, w ramach hobby, to dajmy także coś od siebie.

I pamiętaj, jeśli Ci zależy, to zrób trochę testów, sprawdź to i owo, naucz się generować logi - daj mi tyle informacji, abym mógł Ci skutecznie pomóc - kilka słów "mi nie działa" to za mało. Ja Ci napiszę "a u mnie działa" i co? Jest sens?

Poza tym, jak Ci nie pasuje, nie musisz wcale używać żadnych z moich modyfikacji. Możesz zainstalować sobie wersję z repozytorium (tzw. oficjalną), albo poczekaj na FanFilm3.

Wracając do tematu - ponownie zajrzałem w kod, i ponownie postarałem się coś ulepszyć, trochę w ciemno, bo u mnie działało. Więc jak chcesz, możesz spróbować wersji z godz 23:50.
Odpowiedz
U mnie, po niektórych modyfikacjach od @tele, a instaluje każdy update, też nie synchronizował się czasami trakt, ale ponowna autoryzacja z traktem zawsze rozwiązywała problem - minuta roboty i po problemie.

FF/narzędzia/TRAKT: autoryzacja

PS Z Ostatnią wersją 2025-03-16, nie było żadnego problemu.

Podziękowali: tele
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Jeszcze odnośnie Trakt:
Przejrzałem stary kod i udało mi się kilka rzeczy ulepszyć.
Dodałem też więcej komunikatów, aby użytkownik wiedział co się dzieje.
I rzeczywiście, w pewnych okolicznościach autoryzacja się nie robiła, a komunikatu nie było.
I też czasami był problem, że zanim nie zrestartowało się Kodi, to dane z autoryzacji mogły się nie odświeżyć i mimo, iż niby autoryzacja zrobiona, to dalej nie chciał nic pokazywać.
Dziwne to.
Ale może to też dlatego, że kiedyś, wtyczka pracowała trochę w innym trybie.
Ja uruchomiłem tryb turbo, który dużo rzeczy cache'uje i okazuje się, że pewne rzeczy nie zmieniają wartości, a powinny.
Choć generalnie i tak było warto, bo stabilność i szybkość działania wzrosła zauważalnie.

W najnowszej wersji, którą jeszcze testuje (aby nie było), wprowadziłem możliwość ukrywania logów, aby plik kodi.log nie "puchł" za bardzo. Szczególnie jest to ważne dla urządzeń z małą ilością pamięci, jak TV czy niektóre box'y, o czym wspominał nie raz @arkady1964 , oraz gdy Kodi długo pracuje bez restartu. Jeśli ktoś wykryje jakiś błąd, to może tymczasowo wyłączyć ukrywanie, albo też przestawić Kodi w tryb DEBUG i powtórzyć czynności które doprowadzają do błędu, a log przesłać do analizy (przypominam, że można to zrobić z wtyczki FanFilm - Ustawienia -> Konserwacja).

Podziękowali: arkady1964, EMR9
3
1
Odpowiedz
czy mogę prosić o link jak dla wersji oryginalnej czyli przez github..? dziękuję
Odpowiedz
@tele takiej wersji nie udostępnia. Wersję od tele trzeba wgrać na urządzenie i w kodi wybrać instalacje przez zip
Odpowiedz
(18-03-2025, 10:49 AM)tasior55 napisał(a): @tele takiej wersji nie udostępnia. Wersję od tele trzeba wgrać na urządzenie i w kodi wybrać instalacje przez zip
no właśnie z tym mam problem bo nie mam wejścia usb
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: harry92, 1 gości