Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiratFlix by Piratex
Też tak Mam na box Tv jak pisze kolega arkady
Brak sterowania i nie ma żadnego interfejsu OSD

Podziękowali: arkady1964
REKLAMA:

Już myślałem, że mam zepsuty Canal+ Box Android TV...  Podziękowanie dla Kolegi @Vaxer94 za info.   Smile

Pisałem wcześniej o zewnętrznym odtwarzaczu wideo MX Player, dobry jest też VLC Player, zresztą jest wiele innych dobrych odtwarzaczy dla Android TV, np. 15 najlepszych odtwarzaczy wideo dla Android TV, autor tekstu Gareth Robinson:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Gdyby była w aplikacji funkcja Odtwarzaj przez VLC Player (lub innym odtwarzaczem audio - wideo), to rozwiązało by problem z brakiem sterowania filmem.

Link gdzie jest bardzo dokładny opis pilota Android TV od sprzętu firmy Canal+ BOX:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Typowy pilot od Box-a Android TV ma obsługę OSD w filmie tylko poprzez 6 przycisków (przycisk Potwierdzenie wyboru tj. "OK", 4 przyciski Ringu nawigacyjnego - góra/dół, lewy/prawy, przycisk Cofnij). Nie działa nic ze sterowania w OSD w trakcie odtwarzania każdego filmu, jak ma działać poprawnie sterowanie pilotem od Android TV, gdy OSD nie jest wyświetlane w tej aplikacji...   Sad

Pozdrawiam

Edycja.  Te same problemy z aplikacja opisał poniżej @rufi10. Zewnętrzny odtwarzacz wideo rozwiązałby te problemy. Chociażby jeden z tych, który opisałem w wątku:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&page=2
(19-04-2025, 01:47 PM)Piratex napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&c=apps&hl=pl

Pozdrawiam

Podziękowali: Piratex
(26-04-2025, 05:16 AM)Vaxer94 napisał(a): Też tak Mam na box Tv jak pisze kolega arkady
Podbijam, u mnie na Nvidia Shield ta sama sytuacja, brak sterowania, poza tym jest trudność z wyjściem (zamknięciem) aplikacji. Czas filmu to jakieś dziwne wartości?! Jakość techniczna pozostawia wiele do życzenia, ale pewnie to wina źródła.

(27-04-2025, 11:59 AM)rufi10 napisał(a):
(26-04-2025, 05:16 AM)Vaxer94 napisał(a): Też tak Mam na box Tv jak pisze kolega arkady
Podbijam, u mnie na Nvidia Shield ta sama sytuacja, brak sterowania, poza tym jest trudność z wyjściem (zamknięciem) aplikacji. Czas filmu to jakieś dziwne wartości?! Jakość techniczna pozostawia wiele do życzenia, ale pewnie to wina źródła.
OSD nie ma jeszcze, to nie jest czas filmu tylko aktualny czas unixowy, nie jest jeszcze ustawione tam formatowanie, Unixowy czas to czas w sekundach od 1 stycznia 1970 roku (chyba) - jakość nowych filmów jest słaba i jest to wina źródła - włączcie sobie HDMI CEC i używajcie pilota dodanego do telewizora do następnej aktualizacji - żródła dostępne można wybrać podczas odtwarzania używając czerwonego guzika na pilocie - pozdrawiam

1
Oto jak trwają prace nad aplikacją Smile Telewizja już działa, pobiera i segreguje polskie kanały, EPG jest pobierane automatycznie, ale pracuje teraz nad widokiem kalendarzowym Smile[Obrazek: jRSHeEd.jpeg][Obrazek: uiuU9Lp.jpeg] [Obrazek: X0vktei.jpeg]

Podziękowali: arkady1964, Smarcik
1
1
REKLAMA:

Thumbs Up 
(15-05-2025, 04:31 PM)Piratex napisał(a): Oto jak trwają prace nad aplikacją Smile Telewizja już działa, pobiera i segreguje polskie kanały, EPG jest pobierane automatycznie, ale pracuje teraz nad widokiem kalendarzowym Smile[Obrazek: jRSHeEd.jpeg][Obrazek: uiuU9Lp.jpeg] [Obrazek: X0vktei.jpeg]
Czekamy z niecierpliwością ?
(15-05-2025, 05:28 PM)r_w@interia.pl napisał(a):
(15-05-2025, 04:31 PM)Piratex napisał(a): Oto jak trwają prace nad aplikacją Smile Telewizja już działa, pobiera i segreguje polskie kanały, EPG jest pobierane automatycznie, ale pracuje teraz nad widokiem kalendarzowym Smile
Czekamy z niecierpliwością ?

A nie wiem czy z niecierpliwością, ale wiem że programuje z pasji Big Grin

Podziękowali: arkady1964, r_w@interia.pl, paul
(09-04-2025, 03:11 PM)Tomek napisał(a): No to nie będzie następcą Fanfilm jeśli nie będzie miał trak.
BTW - u mnie jakoś wszystkie linki działają. Raz na miesiąc trafiam na jeden martwy niedziałający link.
Integracja z kontami na Netflix, Disney, HBO, Amazon, Player będzie?

Edytowałem tytuł - wprowadzał w błąd. To nie jest w żaden sposób powiązane z FanFilm i na pewno nie jest i nie będzie jego następcą.

BTW - to że u ciebie nie działa, nie oznacza że nie działa w FanFilm:
[Obrazek: k4Kb3t5l.png]
[Obrazek: r5j2b0Bl.png]
Ale przecież kodi tak działa że u kogoś coś działa a u innego to samo nie działa Smile  

Cytat:w fanfilmie denerwujące jest to że większość linków nie działa - ciężko znaleźć linki jakiś seriali, a u mnie większość linków działa
Ależ tak jest w prawie wszystkich wtyczkach kodi do filmów i seriali min. fen umbrella i elementum po poprawnych ustawieniach pryiorytetów wyszukiwania filmów w j.polskim w ww. wtyczkach kodi się gubi i wciąż nie wynajduje tego co powinno te wyszukiwanie działa tylko u niektórym.

@Piratex bardzo dobry pomysł z tą aplikacją pod androida jest też stremio które nie ma problemu z wyszukaniem filmów z polskim lektorem a do tego jeszcze iptv które dodajesz ma to sens. Oprócz tego oprawa graficzna na androidzie jest lepsza niż w kodi.

Podziękowali: arkady1964, Piratex
Ja mogę powiedzieć że jestem podekscytowany.
Zainstalowalem wersję 1.0 ( w linku było chyba że jest 1.1) na Nvidia Shield i większość filmów mi odtwarza, choć nie wszystkie i nie zawsze. Zauważyłem że jak łącze się przez VPN  z adresem polskim to nie mam problemu z filmami, ale jak wyłączę VPN, a mieszkam w UK to nie chce znajdować nic, nawet te filmy które wcześniej odtwarzałem. Nie działają mi też zakładki na górze: film, seriale telewizja i ulubione, ale to pewnie chwila i się rozrusza.
Super sprawa @Piratex !

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości