Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - zaawansowane ustawienia (const)
a nie możesz bezpośrednio w kodi ustawić?
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

(26-09-2025, 06:40 PM)Toov napisał(a): Ale mi właśnie o to chodzi, żeby poniżej zadanego progu nie był zauważany postęp oglądania (czyli do X minut czasu oglądania film traktowany jest jako nierozpoczety).
W dodatku Trakt np. mam ustawiony próg chyba na 12 minut i to mi pasuje.

Masz oba dodatki na raz? Tj. Trakt i FF z włączonym Trakt?

A co do tematu, to zgłoszenia nowych pomysłów umieść proszę w wątku o FanFilm Beta.
Odpowiedz
(26-09-2025, 06:49 PM)rysson napisał(a):
(26-09-2025, 06:40 PM)Toov napisał(a): Ale mi właśnie o to chodzi, żeby poniżej zadanego progu nie był zauważany postęp oglądania (czyli do X minut czasu oglądania film traktowany jest jako nierozpoczety).

A co do tematu, to zgłoszenia nowych pomysłów umieść proszę w wątku o FanFilm Beta.

Nie zgłaszam nowego pomysłu, tylko w wątku o const.py  zapytałem o niedziałającą funkcję z const.py.
Odpowiedz
(26-09-2025, 06:59 PM)Toov napisał(a): Nie zgłaszam nowego pomysłu, tylko w wątku o const.py  zapytałem o niedziałającą funkcję z const.py.

Nie zrozumieliśmy się. Komentarze w tym pliku nie działają. Cokolwiek jest w komentarzu (#) nie będzie wykonane.

Ważne: nie można pominąć (w tym zakomentować) żadnego ustawienia oraz nie można dodać żadnego ustawienia. FanFilm to wykryje i nie pozwoli na start.

Wracając, komentarze są komentarzami, nawet jak czasem wyglądają na opcję.
Odpowiedz
(26-09-2025, 07:29 PM)rysson napisał(a):
(26-09-2025, 06:59 PM)Toov napisał(a): Nie zgłaszam nowego pomysłu, tylko w wątku o const.py  zapytałem o niedziałającą funkcję z const.py.

Nie zrozumieliśmy się. Komentarze w tym pliku nie działają. Cokolwiek jest w komentarzu (#) nie będzie wykonane.

Ważne: nie można pominąć (w tym zakomentować) żadnego ustawienia oraz nie można dodać żadnego ustawienia. FanFilm to wykryje i nie pozwoli na start.

Wracając, komentarze są komentarzami, nawet jak czasem wyglądają na opcję.

O czym Ty mówisz?  Smile
Sam napisałeś, że prace nad tą opcją porzuciliście jakiś miesiąc temu. Widzę od dłuższego czasu, że jest zakomentowana i nic się z nią nie dzieje, więc pytam w pierwszym dzisiaj swoim poście: co z tą rozpoczętą i ciągle nie uruchomioną opcją?
Napisaliśmy obaj już po kilka postów, a odpowiedzi nie ma.
Pytam tylko, czy ta opcja będzie uruchomiona, czy nie?
A ty mi tłumaczysz, że hasz to komentarz... no litości Rolleyes
Dajmy spokój, nie było tematu.
Odpowiedz
(26-09-2025, 08:29 PM)Toov napisał(a): O czym Ty mówisz?  Smile
Sam napisałeś, że prace nad tą opcją porzuciliście jakiś miesiąc temu. Widzę od dłuższego czasu, że jest zakomentowana

Przepraszam, chyba tracę pamięć. Kiedy napisałem, że prace nad tą opcją porzuciliśmy jakiś miesiąc temu?
Ta opcja jest zakomentowana ponad półtora roku.

(26-09-2025, 08:29 PM)Toov napisał(a): Napisaliśmy obaj już po kilka postów, a odpowiedzi nie ma.

Nie, bo nie ma takiej opcji.
Odpowiedz
REKLAMA:

(26-09-2025, 09:02 PM)rysson napisał(a):
(26-09-2025, 08:29 PM)Toov napisał(a): O czym Ty mówisz?  Smile
Sam napisałeś, że prace nad tą opcją porzuciliście jakiś miesiąc temu. Widzę od dłuższego czasu, że jest zakomentowana

Przepraszam, chyba tracę pamięć. Kiedy napisałem, że prace nad tą opcją porzuciliśmy jakiś miesiąc temu?
Ta opcja jest zakomentowana ponad półtora roku.

(26-09-2025, 08:29 PM)Toov napisał(a): Napisaliśmy obaj już po kilka postów, a odpowiedzi nie ma.

Nie, bo nie ma takiej opcji.

Ok, zle odczytałem. Napisałeś, że "miesiące temu", a nie miesiąc. Nic to oczywiście nie zmienia. 

Ale tu to ja przepraszam: opcja nie jest zakomentowana od półtora roku, bo w FF3 jej nie było zupełnie. Piszę to niestety z pewnym zaklopotanuem, bo wiem, co mówię,  const.py znam od początku ...
Tym większe zaklopotanie, że kompletnie nie rozumiem jednego: pytam o coś, cytuję aktualny plik const.py (który jest przecież po to, by go studiować i korzystać z niego) i zamiast normalnej, pozytywnej odpowiezi: tak, nie, może... wychodzi jakaś zupełnie niezrozumiała i kompletnie niepotrzebna dyskusja o diabli wiedzą czym.
Ech.
Odpowiedz
To że dana opcja nie była w const w fanfilmie 3 jakiś czas temu udostępnionym nie oznacza że nie było prac nad nią. Nie każdy branch idzie na zewnątrz.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(26-09-2025, 06:49 PM)rysson napisał(a):

Pozwolę sobie się tu odezwać bo to pytanie o 2 dodatek do trakta włączony w kodi obok FF podsunęło mi pytanie

W moim przypadku używałem kiedyś dodatku trakt tylko po to by z poziomu kodi móc poza oznaczeniem jakiegoś filmu/serialu jako obejrzany móc też dany materiał film/serial ocenić od 1 do 10. i tu moje pytanie czy w samo FF mozecie zaimplementowac opcje oceny filmu/serialu?
1
Odpowiedz
(26-09-2025, 06:47 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Tomek, mogę - jeśli będę musiał ustawić to centralnie w Kodi, to to zrobię. I wlaśnie stąd było moje pierwsze i jedyne pytanie w omawianej kwestii, tzn. "co z zakomentowaną w const (czyli gdzieś tam kiedyś rozpoczętą) opcją ignorowania X czasu od rozpoczęcia oglądania wideo". Wystarczyło napisać, że opcji nie bëdzie, naprawdę. 
...a wolałbym po prostu nie ustawiać centralnie w advancedsettings, choćby ze względu na np. krótkie wideo z Youtube itp...
Nie jest to natomiast żaden znaczący problem.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: