Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Może nie pomoże - ale pozwoli wykluczyć problemy z lokalną siecią - skoro zmieniałeś oprogramowanie na routerze to pewnie dasz radę na nim lub na innym urządzeniu ogarnąć iperf - na androida masz tu:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
W moim beelinku starym (ale wciąż żwawo działającym) przy wymianie pasty termoprzewodzącej mała kropeczka mi gdzieś padła i miałem wieczne problemy z siecią - iperf pozwolił mi zdiagnozować że to nie kable, nie router, tylko że coś w moim sprzęcie - IPA poszło w ruch i zadziałało...
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

To jest problem z Vectra. Zainstalowałem kodi na smartfonie i działało ładnie. W sieci wifi w domu przerywało. Zmieniłem DNS nic nie pomogło. Odłączylem swój router podpięty pod modem technicolor i również problem z przerywanie. Dzwoniłem do Vectry i u nich wszystko ok. W tym wypadku nie wiem czy mogą coś blokować ?.
Odpowiedz
Udostępnij internet z telefonu dla Boxa i zobacz, jak będzie działać.
Odpowiedz
Możesz jeszcze zastosować ustawienia tak jak na tym filmie. Mnie pomogło z Wi-Fi.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Wysłane z mojego SM-S936B przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Dziękuje wszystkim za pomoc.
Ponieważ nie mogłem na stornie Vectra zmienić ustawienie ich modemu znowu na Bridge zadzwoniłem do Nich . Pan również nie mógł zmienić w panelu , ale po chwili mówi że zrobi to innym sposobem i po ok 15 minutach mówił że będzie już działać. Sprawdził i mówi że parametry wszystkie są ok .
Miałem wyjazd i teraz dopiero sprawdziłem. Z telefonu udostępniony wifi i działa bez zajęć. Mówię sprawdzę jeszcze raz Vectrę i tym razem również działa. Nie wiem czy zmiana bezpośrednio u nich zmieniły jakieś ustawienia ale już wszystko działa.
Tak jak padło tu na początku nakierowanie że może błąd internetu trochę nie wierzyłem bo reszta działała bez zajęć czy czy Canal + , czy Tivimate itp.
Także tutaj błąd ze strony vectra. Ale zostawiłem już DNS na 1.1.1.1.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
No Vectra bez trybu bridge (zresztą jak i inne sieci też) to porażka. To zawsze była pierwsza rzecz jaką zlecałem (na stronie też nie mogłem przełączać). Jak gość montował mi pół roku temu Netię, to tylko spojrzał co mam podpięte i od razu powiedział że ustawia bridge
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

(08-12-2025, 07:21 PM)Tomek napisał(a): No Vectra bez trybu bridge (zresztą jak i inne sieci też) to porażka. To zawsze była pierwsza rzecz jaką zlecałem (na stronie też nie mogłem przełączać). Jak gość montował mi pół roku temu Netię, to tylko spojrzał co mam podpięte i od razu powiedział że ustawia bridge
Też zawsze preferowałem swój router.  Przełączyć z bridge na stronie  mogłem ale w drugą storne już nie było panelu do przełączenia.
Odpowiedz
@z.sproski

Poproś Vectre o wymianę modem-routera na zwykły modem HFC. W modemach nie ma opcji router lub bridge, są to proste urządzenia, które mają wyłącznie tryb bridge (dla tego mają tylko jeden port ethernetowy i jeden typu F).

Podziękowali: z.sproski
Odpowiedz
Od kilku dni nie wyszukuje mi źródeł z CDA-HD.cc. Ciasteczka się aktualizują prawidłowo bo i komunikatu o błędzie i schowanej stronie za CF też nie wyświetla a źródeł brak. Na dodatek mam tak na dwóch różnych sprzętach z Kodi i FF od Tele. Czy ktoś ma podobnie?
1
Odpowiedz
@steve4
Sprawdź priv-a
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: harry92, 3 gości