Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Siema vizjer com powrocil czy jest możliwość dodania go do Fan Film?
Odpowiedz
REKLAMA:

W oficjalnym By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.jest - w modyfikacji tele nie wiadomo - jest dostępna na priv. Pisz do autora na priv to może ci udostępni
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
W najnowszej wersji od tele też jest
Odpowiedz
(23-02-2026, 04:44 PM)arkady1964 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam

Dziękuję za chęć pomocy, z pewnością Twoja odpowiedź przyda się wielu osobom, ale ja już ogarnąłem temat i mam działające dwie wtyczki równolegle. Jest to dość łatwe, wystarczyło jedno polecenie w terminalu i spakowanie do zip. Uważam, że warto mieć obie obok siebie, dla wygody.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
@White_bathtub
Tak, zgadza się. To rozwiązanie, które użyłeś jest chyba najlepsze w tej sytuacji, ale wymaga trochę "pracy"...
Natomiast użycie forka jest najprostsze. Forków Kodi jest sporo, ale WBMC, to sprawdzony wieloletni fork, który dla chcących go zainstalować w sprzęcie  Android TV obok Kodi jest bezpieczny w zastosowaniu (nie ma złośliwego kodu).

Oczywiście, że można zastosować inne rozwiązania, moje propozycja jest tylko jedną z możliwości.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Nie czuję, że się napracowałem jakoś szczególnie. Oczywiście każdy robi jak mu pasuje. Żeby nie pisać każdemu osobno na priv podaję tutaj jak zrobić modyfikację. Zip od @tele rozpakować i wykonać polecenie w środowisku linuxowym, ja użyłem Minta z pendrive, ale można zrobić to pod Windows (trochę pod górkę przez WSL) albo na smartfonie z Android, wystarczy użyć apkę Termux ze sklepu Google. Wejść do katalogu: z rozpakowaną wtyczką i wbić poniższe.
[Obrazek: 5o9X5wol.jpeg]
Dodatkowo zmieniłem jeszcze nazwę w pliku addon.xml, w drugim wierszu z name="FanFilm" na name="FanFilm-tele" żeby się nie mylilo. Potem 
spakować cały katalog wtyczki do zip i zainstalować w Kodi. W ustawieniach Fanfilm od @tele  zmienić domyślny port:
Narzędzia - Ustawienia - HTTP Serwer, ustawiłem na 8664 zamiast 8663. Następnie zainstalować bętę z repo Fanfilm. Teraz obie wersje będą żyć obok siebie zgodnie.
[Obrazek: ZArDXlBl.jpeg]

3
Odpowiedz
REKLAMA:

@White_bathtub - FanFilm nie ma już statusu beta — repozytorium przez pewien czas zachowa jeszcze taką nazwę ze względu na obecny cykl developerski, który w najbliższym czasie ulegnie zmianie.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
@tele napisał:
Oczywiście, że mam nowsze wersje.
Każdemu zainteresowanemu mogę udostępnić, nie robię z tego żadnego problemu.
Nie publikuje na forum, aby nie "drażnić", ale z każdym zainteresowanym zawszę porozmawiam.

jak masz nową wersje to wstawiaj a nie się tylko chwalisz czego się boisz,to śmieszne po to utworzyłeś tą stronkę. Sleepy
1
1
Odpowiedz
(25-02-2026, 10:53 AM)wbak1102 napisał(a): @tele napisał:
Oczywiście, że mam nowsze wersje.
Każdemu zainteresowanemu mogę udostępnić, nie robię z tego żadnego problemu.
Nie publikuje na forum, aby nie "drażnić", ale z każdym zainteresowanym zawszę porozmawiam.

jak masz nową wersje to wstawiaj a nie się tylko chwalisz czego się boisz,to śmieszne po to utworzyłeś tą stronkę. Sleepy

Zamiast wylewać żale, weź się najpierw za naukę języka polskiego, a z tego co napisałeś wynika ,
że masz szczególny problem z interpunkcją i ze składnią . Jak już to opanujesz w stopniu przynajmniej pozytywnym, postaraj się o życzliwość i empatię w stosunku do osób, które pro bono udzielają się na tym forum i bierz z nich przykład .

Do Moderatora :
Dbajmy o nasz język ojczysty i życzliwość.
Wspierajmy osoby dzięki którym to forum ma sens .

Z wyrazami szacunku :
Tomasz

3
2
Odpowiedz
@Venom123 - to kolejny wątek w którym spamujesz. jak nie wiesz gdzie pisać - to pisz we właściwym dziale: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Kolejne posty polecą w niebyt a ty z nimi.

(26-02-2026, 12:58 PM)totomasz napisał(a): Moderator :
Dbajmy o nasz język ojczysty i życzliwość.
Wspierajmy osoby dzięki którym to forum ma sens .

Z wyrazami szacunku :
Tomasz
Jakoś nie kojarzę żebyś był moderatorem, więc może daruj sobie takie dopiski.
(26-02-2026, 12:58 PM)totomasz napisał(a): z tego co napisałeś wynika ,
że masz szczególny problem z interpunkcją i ze składnią . Ja (...)
Przed przecinkiem oraz przed kropką nie stawiamy spacji. Sam masz problemy z interpunkcją, więc zanim zwrócisz komuś uwagę, zacznij od siebie.

Podziękowali: wbak1102
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości