17-09-2018, 04:00 PM
Przedziwne. Tymbardziej, że to pewnie mecool który akurat ma wsparcie w CE. Pewnie masz pod ręką jakiegoś drugiego boxa - sprawdź czy tam też będziesz miał problem.
CoreELEC - Instalacja, konfiguracja, pierwsze kroki
|
17-09-2018, 04:00 PM
Przedziwne. Tymbardziej, że to pewnie mecool który akurat ma wsparcie w CE. Pewnie masz pod ręką jakiegoś drugiego boxa - sprawdź czy tam też będziesz miał problem.
REKLAMA:
17-09-2018, 04:23 PM
Na drugim boxie na świeżym CE z karty to samo. Pilot nie działa i ten sam komunikat w terminalu: No devices found
![]() Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
17-09-2018, 04:37 PM
To ja wymiękam, nie mam pomysłu.
Tak z ciekawości jaki to box i które dtb wgrywasz?
Oba boxy to mecool m8s pro plus i wgrywam gxl_p212_2g.dtb
edit @DenDy z karty po kilkukrotnym wgraniu pliku dtb zadziałało, za to po wgraniu tego pliku dtb do pamięci wewnętrznej już się CE nie uruchamia ![]() ![]() Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
17-09-2018, 06:19 PM
Witam!
W opcjach instalacji coreelec widzę xtreamer whizz. Leży mi gdzieś w domu stary odtwarzacz xtreamer 2. Czy nie jest to za stare urządzenie na eksperymenty z coreelec? Pozdrawiam...
18-09-2018, 06:12 AM
@belin12 napisałbym, że warto próbować bo najsłabsze boxy dostają mocnego kopa dzięki CE.
Jednak nie mogę znaleźć żadnego info o twoim urządzeniu. Weź podlinkuj jakąś specyfikacje tego xtreamera 2. REKLAMA:
18-09-2018, 10:24 AM
Witam nie chciałem zakładać nowego wątku zadziała to na Mecool m8s pro w ?
CoreElec jest bootowane z karty sd nie uszkodzę oryginalnego androida ? Aby włączyć dual boot wystarczy włożyć kartę z zainstalowanym CoreELEC i włączyć z przyciskiem reset czy trzeba coś jeszcze grzebać ? Jest możliwość cofnięcia takiego sposobu bootowania aby np. w przyszłości uruchamiając boxa z włożoną kartą uruchomił się Android. (18-09-2018, 10:24 AM)lokomotion napisał(a): Witam nie chciałem zakładać nowego wątku zadziała to na Mecool m8s pro w ? Tak zadziała. (18-09-2018, 10:24 AM)lokomotion napisał(a): CoreElec jest bootowane z karty sd nie uszkodzę oryginalnego androida ? Nie, nie uszkodzisz. Właśnie po to jest dual boot ![]() (18-09-2018, 10:24 AM)lokomotion napisał(a): Aby włączyć dual boot wystarczy włożyć kartę z zainstalowanym CoreELEC i włączyć z przyciskiem reset czy trzeba coś jeszcze grzebać ? Wystarczy włożyć kartę i odpalić przy pomocy któregoś z 3 opisanych sposobów (patrz pierwszy post). (18-09-2018, 10:24 AM)lokomotion napisał(a): Jest możliwość cofnięcia takiego sposobu bootowania aby np. w przyszłości uruchamiając boxa z włożoną kartą uruchomił się Android. Nigdy się nie zastanawiałem czy można to cofnąć. Ale jeśli na karcie nie będzie plików kernel i dtb to odpali się android. Być może przywrócenie ustawień fabrycznych box'a przywróci oryginalną procedurę bootowania ale pewny nie jestem.
18-09-2018, 07:18 PM
a jak mzona sie dobrac do katalogow kodi na core elecu, zeby wgrac manualnie konfiguracje
18-09-2018, 09:34 PM
(18-09-2018, 07:18 PM)meserak86 napisał(a): a jak mzona sie dobrac do katalogow kodi na core elecu, zeby wgrac manualnie konfiguracje Punkt "Łączymy się z boxem przez SFTP" w pierwszym poście. ![]() Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|